O cisternă plină cu bitum încins s-a răsturnat pe DN 13 A

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O cisternă încărcată cu 25 de tone de bitum fierbinte s-a răsturnat între localităţile harghitene Praid şi Lupeni. Circulaţia se desfăşoară pe un singur fir, relatează Mediafax.

Şeful Biroului Poliţiei Rutiere Odorheiu Secuiesc, inspectorul Viorel Ioja, a declarat că vehiculul de mare tonaj era condus de un bărbat de 36 de ani, din Bucureşti.
Potrivit sursei citate, conducătorul autovehiculului circula din direcţia Sovata către Miercurea Ciuc şi, la urcarea în pantă între localităţile Praid şi Lupeni, din cauza vitezei mari cu care a intrat într-o curbă deosebit de periculoasă, a pierdut controlul volanului, cabina s-a izbit de un cap de pod şi cisterna, încărcată la Viena cu 25 de tone de bitum fierbinte, s-a răsturnat.

La faţa locului s-a deplasat o ambulanţă SMURD, care a acordat îngrijiri şoferului rănit uşor la mâna stângă, un echipaj de pompieri de la Detaşamentul Odorheiu Secuiesc şi voluntarii de la Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Corund, fiecare cu o autospecială.

„Din fericire, capacul cisternei nu s-a deschis şi bitumul fierbinte nu s-a împrăştiat pe drumul naţional. Au fost scurgeri minore de combustibil din rezervorul vehiculului, dar pompierii au spălat carosabilul, înlăturând pericolul aprinderii, a spus purtătorul de cuvânt a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu.

La locul accidentului se aşteaptă o echipă de specialişti din Braşov, de la firma care a asigurat transportul de bitum, cu o macara de mare putere şi un autotactor, pentru a repune pe roţi cisterna răsturnată.

Aţi aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite