Cristina Neagu, cea mai valoroasă handbalistă din lume! Târcă: „Știam că va ajunge numărul unu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristina Neagu este cea mai valoroasă jucătoare română a momentului
Cristina Neagu este cea mai valoroasă jucătoare română a momentului

Federația Internațională de Handbal a desemnat-o, astăzi, pe Cristina Neagu, drept cea mai bună handbalistă din lume, pe anul 2010, sportiva de la Oltchim primind 25% dintre voturile exprimate.

În lupta pentru „Balonul de Aur“ la handbal, Cristina Neagu a depășit nume de referință din handbalul mondial, cum ar fi Grit Jurack (Viborg HK), Katrine Lunde Haraldsen (Gyor ETO), Ludmila Postnova (Zvezda Zvenigorod) sau Bojana Popovici (Buducnost Podgorica).

Născută pe 26 august 1988, la București, Cristina Neagu a fost descoperită de antrenoarea Maria Covaci și a fost transferată, în 2006, la doar 18 ani, de Mariana Târcă, la Rulmentul Brașov, echipă pentru care a evoluat până în 2009, an în care a ajuns la Oltchim Râmnicu Vâlcea.

Ca junioare, Cristina Neagu, care evoluează pe postul de inter stânga, a câștigat argintul cu echipa națională, la Europenele din Austria (2005) și bronzul la Campionatul European din Turcia, în 2007.

La Campionatul European de senioare de anul acesta, din Danemarca și Norvegia, Neagu a luat bronzul cu naționala și a ieșit golgeterul competiției, cu 53 de goluri marcate. În 2009, Neagu a fost desemnată cea mai bună tânără jucătoare a lumii.

De când am văzut-o la handbal prima dată, am știut că poate ajunge o mare jucătoare. Calitățile native pe care le are o recomandă să fie prima în lume. Nu a ajuns la apogeul carierei, sunt convins că Neagu poate mult mai mult.

Sper ca acest premiu să nu i se urce la cap. Ea trebuie să conștientizeze că este important să rămână cu picioarele pe pământ și să dea dovadă de aceeași seriozitate“, a declarat antrenoarea care a inițiat-o pe Neagu în handbalul de performanță, Mariana Târcă.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite