Fostele glorii ale echipelor Rulmentul şi Chimistul din anii '80 joacă un meci la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mariana Târcă, antrenoarea Rulmentului
Mariana Târcă, antrenoarea Rulmentului

Gruparea Rulmentul Braşov a organizat pentru sâmbătă, de la ora 17.00, un meci aniversar între fostele glorii din anii '80, ale echipelor Rulmentul şi Chimistul Râmnicu-Vâlcea. 

Formaţia braşoveană a împlinit, la 15 septembrie 2010, 50 de ani de la înfiinţare, însă oficialii au decis să sărbătorească după întreruperea campionatului Ligii Naţionale.

Astfel, la meciul de sâmbătă, la Rulmentul '80 se vor afla în teren: Elena Oprea Drăgănescu, Darinca Andrei, Adriana Pătruţ, Rodica Marian, Maria Furtună, Cristina Tache Berbece, Rozalia Ilyeş, Lenuţa Brebeanu, Aurelia Zamfir, Ursula Roman, Mariana Peţa, Irina Mureşan, Irene Oancea şi, nu în ultimul rînd, Mariana Tîrcă.

La Chimistul '80 şi-au anunţat prezenţa: Maria Torok Verigeanu, Edith Torok Matei, Elena Ionescu, Maria Pestrea, Geta Andronache, Hilda Popescu, Nicoleta Lazăr, Mia Rădoi şi Cristina Lada. Meciul dintre cele două echipe va fi arbitrat de doi arbitri din acele vremuri, şi anume cuplul Boşner / Antohi.

Ne-am dorit foarte tare să facem această aniversare într-un fel mai special, şi cum se putea face acest lucru, dacă nu aducând în faţa iubitorilor de handbal, echipa naţională de atunci, care era formată în mare parte din jucătoare de la aceste două echipe, Rulmentul şi Chimistul", a declarat Sorin Tîrcă, preşedintele clubului Rulmentul Braşov.

Antrenoarea echipei actuale a Rulmentului, Mariana Tîrcă, a declarat la rândul său ca aşteaptă cu emoţie reîntâlnirea din teren, cu fostele sale colege. „Ne-am amuzat copios gândindu-ne la cum va fi. Am făcut şi antrenamente, dar ne-am dat seama că nu toate mai putem să facem ce făceam în urmă cu 20 de ani, aşa că am lăsat-o mai moale şi ne păstrăm pentru meci.

Sperăm ca publicul să înţeleagă că nu vom putea face faţă unui meci cu o durată normală, astfel că cel mai probabil se vor juca două reprize de câte 15 minute. Chiar şi aşa însă va fi ceva frumos şi emoţionant, mai ales pentru noi", a spus Mariana Tîrcă.

În deschiderea meciului dintre fostele glorii, de la ora 16.00, se va disputa o partidă între actuala echipă a Rulmentului şi echipa de junioare I a clubului.

Echipa Rulmentul a evoluat, adunat, 48 de ani în divizia naţională, primul meci jucându-l pe 8 septembrie 1963 cu formaţia Confecţia Bucureşti, scor 12-9. Braşovencele au lipsit cinci ediţii din prima divizie, atunci când au evoluat în eşalonul secund.

Echipa de la poalele Tîmpei a susţinut, până la ultimul meci din ediţia precedentă a campionatului, cu HCM Buzău (30-28), 1.000 de meciuri, înregistrând 495 victorii, 77 egaluri şi 428 de înfrângeri, golaveraj: 20.914-20.364.

Rulmentul a cucerit două titluri de campioană naţională, în 1981 şi în 2006, şi a mai ocupat de cinci ori locul secund, de două ori a fost pe locul III, de şase ori pe locul IV, de două ori pe locul V şi de 7 ori pe locul VI.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite