Haloween de poveste, în „ţara lui Dracula“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
foto arhivă
foto arhivă

Mii de turişti au ales să petreacă Haloween-ul în locurile în care povestea lui Dracula rămâne vie. Turiştii care vor să se bucure de Haloween la munte sunt îmbiaţi, de hotelierii zonei cu oferte atractive, mese festive mai puţin obişnuite şi petreceri cu specific.

Recitaluri live, mese îmbelşugate şi spectacole horror.  Acestea sunt doar câteva dintre ingredientele menite să dea culoare Haloween-ului, sărbătorit în staţiunile braşovene. Povestea lui Dracula adună aici, în fiecare an, mii de turişti care vor să intre în atmosfera specifică sărbătorii.

Tur extins, la Castelul Bran

Petreceri pe cinste se anunţă în zona Bran-Moeciu, unde mitul lui Dracula atrage mii de turişti. De Haloween, porţile Castelului Bran vor fi deschise tuturor vizitatorilor.  Administratorii obiectivului turistic organizează un tur extins al locaţiei, iar turiştii pot pătrunde în camerele castelului care nu se vizitează în mod obişnuit.

„Special, de Haloween, vor fi deschise spre vizitare temniţa castelului, unul dintre turnuri, dar şi un fost birou personal al Reginei Maria. Vizita turiştilor va fi însoţită de muzică specifică sărbătorii şi vor fi rulate sound-track-uri celebre din filmele horror", a explicat Alexandru Prişcu, PR-ul castelului. Turul extins va avea loc sâmbătă şi duminică seara, între orele 20.00 şi 3.00, şi va costa 40 de lei de persoană şi 20 de lei pentru elevi şi studenţi. În preţ este inclus open-barul, la care turiştii vor putea degusta vin roşu.

O petrecere incendiară se anunţă şi la Vila Bran, unde Haloween-ul va fi sărbătorit cu focuri de tabără şi muzică folk. „Dintre cele 120 de locuri, 100 au fost deja rezervate. Oaspeţii noştri au acces gratuit şi la piscină sau în baza de agrement a complexului. Pot beneficia de terenul de tenis sau  pot alege să călărească", a spus Marina Moldovan, recepţioniera vilei.  Turiştii trebuie să scoată din buzunar între 65 şi 132 de euro, de persoană, pentru două nopţi de cazare, în camerele sau apartamentele vilei.

Citeşte şi:

Halloween party, în cluburile braşovene

Meniuri cu denumiri inedite

Hotelierii şi proprietarii de pensiuni se întrec în oferte apetisante pentru amatorii de senzaţii tari. În Poiana Braşov, preţurile pachetelor din perioada 29-31 octombrie variază între 150 şi 300 de euro, de persoană. Pe lângă cazare, turiştii vor avea parte de o primire specială, dar şi de o petrecere pe măsură. Cele mai căutate oferte sunt cele cu specific.

 La hotelul „Acasă la Dracula", mai mult de jumătate dintre locurile de cazare au fost deja ocupate. Pachetul cuprinde două nopţi de cazare, cu mic dejun inclus şi mai multe surprize oferite din partea casei. Masa festivă costă 70 de euro de persoană şi este alcătuită din mai multe delicatese cu denumiri interesante. Turiştii sunt ademeniţi cu „licoarea duhului adormit" (o supă-cremă de dovleac) şi cu „ospăţul Contelui Dracula" (un medalion de căprioară pregătit după o reţetă specială). Desertul, „pentru contesă, cu drag" este o plăcintă cu dovleac şi caşcaval. Oaspeţii sunt cazaţi în camere de o persoană, duble sau în apartamente care poartă denumiri de poveste: „Camera Secretelor", a „Scutierului" sau „Apartametul Contelui" şi al „Prinţesei".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite