Sezonul gripei a debutat în forţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre manifestările gripei este febra care poate ajunge la 39,5 de grade Celsius
Una dintre manifestările gripei este febra care poate ajunge la 39,5 de grade Celsius

Peste 2.700 de braşoveni s-au îmboşnăvit săptămâna trecută de gripă, viroză repiratorie sau pnemonie. În ultima lună, nu mai puţin de 83 de braşoveni au făcut gripă.

Numărul îmbolnăvirilor de sezon creşte de la o săptămână la alta. În ultimele şapte zile s-au mai înregistrat peste 2.300 de cazuri de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare şi peste 400 de pneumonie. 73 de pacienţi au avut nevoie de internare în spital.

Vaccinul antigripal, cea mai sigură cale de a evita îmbolnăvirea, este disponibil în farmaciiPreţurile sunt între 35 şi 45 de lei, o doză. Gripa se manifestă prin febră, dureri de cap şi musculare, greţuri, frisoare, tuse şi transpiraţii abundente.

Cine nu are voie să se vaccineze

Vaccinarea trebuie amânată în cazul persoanelor care au febră ridicată sau au în acel moment gripă. Vaccinul este interzis şi femeilor aflate în primul trimestru al sarcinii, deoarece poate apărea aşa-zisa gripă postvaccin care afectează fătul. Nici proaspetele mămici nu trebuie să se vaccineze deoarece virusul trece în lapte şi poate îmbolnăvi nou-născutul. Bebeluşii până la şase luni nu pot fi vaccinaţi, deoarece nu au sistemul imunitar dezvoltat şi pot face bronşite, laringotraheite sau chiar encefalite care pot duce la deces.

De asemenea, vaccinul antigripal este contraindicat persoanelor care sunt alergice la ouă, pentru că acelaşi tip de proteine sunt incluse în compoziţia injecţiei.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite