Anchetă la Spitalul Zărneşti,o femeie acuzând că din cauza medicilor a pierdut sarcina în luna a 9-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: realitatea
Foto: realitatea

Direcţia de Sănătate Publică Braşov a început o anchetă la Spitalul Orăşenesc din Zărneşti după ce o femeie însărcinată în luna a noua care a pierdut sarcina reclamă că în spital nu era niciun medic ginecolog care să intervină în momentul în care ea a suferit o dezlipire de placentă.

Mihaela V. (foto) a ajuns la spitalul din Zărneşti în noaptea de 9 spre 10 iunie, acuzând dureri mari, iar în cursul nopţii a suferit o dezlipire de placentă şi a pierdut sarcina, ea afirmând că la acea oră în spital nu era niciun medic ginecolog.

"M-au dus la ecograf, iar acolo au văzut că copilul este bine. Toată noaptea nu m-a vizitat nimeni să mă intrebe cum mă simt", a spus femeia.

"Astăzi (miercuri - n.r.) s-a întrunit o comisie de la noi şi de la Colegiul Medicilor ca să vedem despre ce este vorba în acest caz. Pacienta era însărcinată în 36 de săptămâni şi la prima observaţie se pare că a fost vorba despre o dezlipire de placentă. Dar lucrurile nu stau chiar aşa cum a spus ea, că nu ar fi fost asistată. E adevărat că într-un spital orăşenesc, precum cel din Zărneşti, nu există după o anumită oră gardă cu echipă operatorie cu anestezist şi chirurg.
Nu se ştie dacă fătul ar fi putut fi salvat, poate doar într-un spital cu mai multe dotări. Dar acest lucru nu îl putem analiza doar după ce avem toate rezultatele", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, directorul DSP Braşov, dr. Alexandru Bălescu.

Potrivit acestuia, ulterior pacienta a fost transferată la Maternitatea din Braşov, unde a fost operată.

"Din comisia de anchetă fac parte şi reprezentanţi ai Maternităţii Braşov, iar în urma analizelor se va stabili dacă fătul ar fi putut fi salvat sau nu. Mâine (joi - n.r.) vom avea rezultate în acest caz", a mai spus directorul DSP Braşov.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite