Grădiniţă de vară, la Biblioteca Judeţeană Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gradiniţa de vară
Gradiniţa de vară

Vacanţă Programul educaţional este gratuit şi se desfăşoară până în luna august. Dans, „călătorii" în lumea animalelor, educaţie pentru sănătate şi educaţie rutieră sunt doar câteva dintre activităţile desfăşurate la Grădiniţa de Vară de la Biblioteca Judeţeană.

Copiii cu vârste cuprinse între trei şi şase ani pot participa, gratuit, la un program de educaţie formală şi informală, organizat de Asociaţia Edu for All, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu", la secţia de Copii şi Tineret. Programul îşi propune să împace şi părinţii şi copiii, fiind o alternativă pentru petrecerea vacanţei.

În fiecare zi a săptămânii, cei mici au parte de activităţi tematice. De exemplu, lunea copiii fac dans şi află mai multe despre animale. Marţea este programată ziua pentru sănătate, când princhindeii învaţă cât mai multe lucruri despre produsele de igienă, dar şi despre alimetaţia sănătoasă. Miercurea începe „călătoria" în lumea animalelor. Copiii află mai multe despre cum trăiesc diferitele animale, printr-un atelier de creativitate. Joia este ziua de educaţie civică şi rutieră. Poliţiştii de la Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii le oferă copiilor informaţii despre cu trebuie să traverseze strada sau cum să se comporte pentru a preveni dispariţia copiilor. Tot joia, mai mulţi voluntari englezi pun la cale un atelier de pictură, pentru a-i stimula pe micuţi să înveţe cuvinte în limba engleză. Vinerea, copiii învaţă de la reprezentanţii Bibliotecii Judeţene să modeleze în lut şi cu pastă de modelaj.

Cum vă puteţi înscrie copiii                 

Părinţii îşi pot înscrie copiii în program, gratuit, la sediul Secţiei pentru Copii şi Tineret al Bibliotecii Judeţene, situat pe strada Iuliu Maniu, nr. 6, în curtea Direcţiei pentru Protecţia Copilului. Fişă de înscriere şi convenţia sunt disponibile pe site-ul www.eduforall.ro. Mai sunt necesare copii după buletinele părinţilor, al persoanei care va aduce copilul la grădiniţă, dar şi după certificatul de naştere al micuţului. În plus, mai e nevoie de o adeverinţă de la medicul de familie din care să rezulte că micuţul este clinic sănătos sau o declaraţie pe proprie răspundere semnată de părinte.  

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite