Braşov: Grădină de bloc decorată cu maxime celebre

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Incripţiile sunt sculptate pe plăcuţe din lemn, pe care un braşovean le-a montat pe copacii din zonă. Prin aceste mesaje, Gheorghe Tănase le transmite oamenilor să aibă mai multă grijă de natură şi de spaţiile verzi.

„Orice lucru a lui are o frumuseţe a lui, dar nu oricine o vede", spunea Confucius. Mesajul transmis de filosof  i-a plăcut atât de mult lui Gheorghe Tănase încât a decis să îl inscripţioneze pe o plăcuţă din lemn, pe care care a montat-o pe unul din copacii crescuţi în grădina blocului în care locuieşte. Şi nu e singura. În grădină se mai află încă şase plăcuţe, montate tot pe copaci şi pe care sunt incripţionate alte maxime celebre, aparţinând lui Platon, Pitagora, Shakespeare sau citate din Biblie.

Buturugi personalizate

Plăcuţelor cu citate li se alătură şi câteva buturgi, pe care Gheorghe Tănase le-a luat de la gunoi şi le-a găsit o utilitate. „Şi pe ele am scris mesaje şi vreau să le dau şi nume. De exemplu, buturuga cu citatul din Platon se va numi Taurul, o altă buturugă se va numi Şacalul. , iar pe fântâna cu cumpăna o voi numi «Isus, apa vieţii». Fiecare obiect va avea o denumire ", spune Gheorghe Tănase, de 70 de ani.

Braşoveanul se ocupă singur de grădină. Puţini vecini îi dau o mână de ajutor. Mai mult îl critică. Dar pentru Gheorghe Tănase nu contează. Un citat de-al lui Pitagora, inscripţionat pe o altă plăcuţă, îi întăreşte convingerile: „Fă ceea ce judeci că-i frumos, chiar dacă făcând aşa vei fi dispreţuit".

Iubitor de natură

Braşoveanul este mândru de realizările lui. A reuşit să transforme o grădină banală într-un peisaj pitoresc şi vrea ca spaţiul verde să arate, la final, ca un colţ de Rai. „Vreau doar frumuseţe. Am cărat din grădină tone de piatră, am făcut curăţenie şi mi-aş dori să arate ca un Eden. Mă bucur că unii trecători citesc ceea ce am scris pe plăcuţe. Citatele reprezintă trăirile mele şi vreau să schimb mentalitatea românilor, să fim mai civilizaţi şi să protejăm natura. Eu sunt fiu de ţăran şi la noi în gospodărie şi în grădină nu venea primăria să facă curăţenie ", spune septuagenarul.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite