Prefectul Braşovului insistă „să-i reducă“ pe bolnavi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Gonţea a declarat că verificările întreprinse în spitale au scos la iveală mai multe cazuri „create", prelungiri de spitalizări nejustificate şi angajări de chltuieli nejustificate.

Chiar dacă rapoarte pentru verificările din spitalele braşovene nu s-au încheiat, prefectul Ion Gonţea militează pentru reducerea cheltuielilor prin comasarea spitalelor. „Există mai multe unităţi spitaliceşti în judeţ în care nu se pot oferi îngrijirile necesare bolnavilor, iar aceşti pacienţi ajung în cele din urmă tot la Braşov. Prea multe cazuri sunt plimbate de la un spital la altul", a spus Gonţea.

Pe fondul unei lipse acute de bani pentru unităţile medicale, Prefectul Braşovului crede că soluţia salvatoare este reducerea numărului de locuri în Spitalul Judeţean. „Din datele furnizate de reprezentanţii spitalului reiese că 30 la sută dintre cazuri sunt cazuri sociale. Acestea nu au ce căuta într-un spital de urgenţă. Locurile de la Spitalul Judeţean Braşov ar trebui reduse la aproximativ 500, iar cazurile sociale ar trebui tratate în centre medico-sociale. Aşa s-ar putea face şi economii şi s-ar îmbunătăţi şi calitatea serviciilor medicale", a mai spus Ion Gonţea.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite