Ialomiaţianu, un ministru cu o avere frumuşică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gheorghe Ialomiţianu are, conform declaraţiei de avere, bunuri în valoare de aproximativ 200.000 de euro. Ministrul şi soţia sa deţin, la Braşov două locuinţe, o vilă impresionantă în Schei şi un apartament în Răcădău.

Adunat, miniştrii Guvernului condus de Emil Boc strâng o evere frumuşică: peste 8 milioane de euro, potrivit estimărilor făcute de Ziarul Financiar.
Braşovul are şi el un ministru, pe cel al Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu. Ca avere se situează pe la mijlocul clasamentului, cu 200.000 de euro.
Actualul ministru al Finanţelor s-a născut în satul Şimon, comuna Bran, este căsătorit şi are un copil.

Casa minstrului Ialomititanu

Potrivit CV-ului demnitarului, a absolvit Liceul Economic din Braşov şi şi-a definitivat studiile economice la Universitatea Babaeş-Bolyai din Cluj Napoca. Primul job din CV-ul ministrului a fost de economist la Întreprinderea de Scule din Râşnov. După doi ani, Ialomiţianu a predat la Şcoala Comercială „A. Bârsanu", până în 1993, când a devenit lector la Universitatea „Transilvania" din Braşov.

Un director „rezistent“ la regimurile politice

În 1997, a preluat frâiele Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Braşov, numit de PNŢCD, în locul PDSR-istului Alin Grigorescu. Funcţia a ocupat-o până în 2001, când devine director executiv adjunct al aceleiaşi intituţii, post în care a avut grijă să se menţină indiferent de regimul politic. În 2008 a fost ales deputat, iar în 2010 a fost numit ministru al Finanţelor.
Cei mai înstăriţi sunt Gabriel Oprea, cu o avere estimată la 2,5 milioane de euro, şi Elena Udrea, care are proprietăţi şi conturi de circa 2 milioane de euro.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite