Traseul trenului cu arme din Braşov UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trenul cu regim special era compus din 27 de vagoane şi avea o lungime de 554 de metri. Din cele 27 de vagoane doar opt au intrat şi au ieşit de pe poarta fabricii de armament din Tohan, dar nu ştie dacă toate opt au fost încărcate cu componente militare.

Trenul încărcat la fabrica de armament Tohan SA Zărneşti, având ca destinaţie Bulgaria, şi din care au dispărut patru cutii cu 64 de focoase, avea 27 de vagoane, dintre care opt cu muniţie, armamentul fiind destinat unei firme din Sofia, afirmă surse din Poliţia Transporturi Feroviare Braşov.

Potrivit unor surse din cadrul Poliţiei Transporturi Feroviare Braşov, citate de Mediafax, trenul urma să ajungă la Sofia, Bulgaria, la societatea SAGE Consultants Co, firmă cu care Tohan SA Zărneşti a încheiat un contract privat.

Firma este societate pe acţiuni, reprezentată de Ghencio Hristev şi are licenţă pentru activităţi militare obţinută la 30 martie 2009 şi valabilă până la 30 martie 2012.

Cert este că ele au ieşit de pe poarta fabricii două tranşe, câte patru odată, sub supravegherea jandarmilor. Apoi, au fost au fost cuplate la celelate vagoane. Patru dintre vagoane au fost cuplate mai în faţă, iar patru mai în spate.

Trenul a plecat din Gara Zărneşti vineri, la ora 16.21 şi a oprit în Bartolomeu-Braşov Triaj şi Predeal. Trenul a stat în gara din Bartolomeu 50 de minute. A ajuns în Triaj la ora 19.00 şi a plecat mai departe de-abia în jurul orei 02.00, după ce a fost inversată locomotiva.

Şi asta pentru că trenul a plecat din Zărneşti cu o locomotivă Diesel, iar în Triaj a fost înlocuită cu una electrică pentru că urma să se intre pe un traseu electrificat.

În gara din Predeal trenul a stat o oră şi a plecat mai departe la 03.48. „Nu au fost probleme pe traseu. Noi am verficat, duminică, zonele în care a oprit trenul şi nu am găsit nimic. Magazionerul comercial a verficat toate sigiilile şi în urma acestor verficări, s-a ajuns la concluzia că garnitura a ieşit din judeţul Braşov cu sigiliile intacte", a declarat şeful Biroului Judeţean al Poliţiei TF Braşov, comisarul Nelu Ilie. 

Nimeni din conducerea fabricii de armament Tohan Zărneşti nu a făcut nicio declaraţie. Contactat telefonic, directorul Tanţău ... a spus doar că fabrica are capital de stat şi că orice informaţii legate de incident le poate ofero doar Ministerul Economiei. Cert este că transportul de armament făcea obiectul unei tranzacţii private încheiate între fabrica din Braşov şi o companie din Bulgaria.

Fabrică cu tradiţie

Într-un top al unităţilor de producţie de armament din ţară, fabrica de la Zărneşti, care are capital majoritar de stat, se situează pe locul al treilea. În perioada comunistă, uzina de armament, fondată în 1939, era mascată de o fabrică de biciclete. „Masca" a căzut în 2005, iar în loc de biciclete, de pe poarta fabricii ies şi astăzi bombe şi rachete. În anul 1990, fabrica avea 12.000 de angajaţi, dar astăzi, mai are doar 500 de angajaţi. În anul 2002, în zonă a fost creat Parcul Industrial Zărneşti, administrat de SC. BREM Company, o firmă italienească.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite