SCM Braşov a depus memoriu la Federaţia Română de Fotbal! Vezi ce reclamă braşovenii!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea echipei de fotbal din liga a treia, SCM Braşov, a depus un memoriu la Departamentul Juridic din cadrul Federaţiei Române de Fotbal.

Prin acest memoriu, braşovenii solicită forului condus de Mircea Sandu să analizeze în detaliu modalitatea prin care liderul seriei, Seso Câmpia Turzii, a promovat în Liga a III-a de fotbal.

SCM Braşov solicită „analizarea fuziunii - asociere dintre cluburile Mechel Câmpia Turzii şi Seso Iara, în vara anului 2009" , reclamând că aceasta a fost realizată pentru ca echipa din Câmpia Turzii să nu înceapă sezonul următor cu o penalizare de 14 puncte din cauza neîndeplinirii baremului în sezonul 2008-2009, din eşalonul secund (conform omologării rezultatelor, făcută de FRF).

„CS Mechel a adunat 11 puncte pe tot parcursul sezonului 2008-2009 al Ligii a II-a, iar în acest context, echipa ar fi urmat să evolueze în campionatul următor în seria a VI-a a Ligii a III-a, cu o penalizare de 14 puncte!

Între Mechel şi ocupanta locului 13 în sezonul respectiv al seriei a VI-a din liga a III-a, Seso Iara s-a realizat fuziunea, rezultând această grupare nouă - FC SESO Câmpia Turzii, cu scopul clar al <<evitării>> acelei penalizări, deci se încalcă articolul 5 bis, introdus în ROAF.

Considerăm că analizarea acestui caz, a actelor de fuziune dintre cele două grupări (Certificatul de Identitate Sportivă poate oferi detalii în acest sens) şi oferirea unui punct de vedere oficial al FRF sunt în beneficiul competiţiei, al spiritului de fairplay" - se arată în memoriul formaţiei de sub Tâmpa.

Obiectivul trasat, locurile 2-6

După disputarea turului de campionat, SCM Braşov se află pe locul trei în ierarhia Seriei a VI-a din Liga a III-a, cu 24 de puncte acumulate, la şase lungimi de liderul Seso Câmpia Turzii.

În pauza de iarnă, de la formaţia braşoveană au plecat 11 fotbalişti, fiind achiziţionaţi zece jucători, lotul formaţiei braşovene având, în prezent, 23 de componenţi. În partidele de verificare din această iarnă, SCM a obţinut nouă victorii din 11 meciuri, fiind învinsă doar de Electrosid Titu (2-3) şi FC Braşov (0-1).

Cei zece fotbalişti transferaţi de SCM Braşov sunt: Târziu (portar), Sfrijan, Popa, Drăgan, Bodea (fundaşi), Mitran, Istrate (mijlocaşi), Pop, Tismănaru şi Lită (atacanţi).

Media de vârstă a grupării antrenate de Dan Bona este de 26 de ani. Chiar dacă au întărit echipa, oficialii braşoveni nu se gândesc la promovare. De la bun început, obiectivul nostru a fost clasarea pe locurile 2-6. Însă, dacă vom avea un culoar favorabil, cu siguranţă nu ne vom da la o parte şi vom specula la maximum orice oportunitate“, a precizat preşedintele echipei, Szakal Andras.

La rândul său, antrenorul Dan Bona a menţionat: „Este evident că ne-am întărit lotul în perioada de iarnă. Avem în componenţă jucători tineri, care au cel puţin 2-3 ani experienţă de Divizia C.

Scopul nostru este să jucăm mai bine decât în tur şi în special să obţinem mai multe puncte pe propriul teren, întrucât nu am avut evoluţii convingătoare în partidele de acasă.

Sper ca venirea noilor jucători să aducă un plus echipei. Primul joc este extrem de important, iar în cazul în care vom obţine trei puncte ne putem apropia de lider. Suntem pregătiţi pentru retur“.

În prima etapă a returului Ligii a III-a, SCM Braşov va întâlni, vineri, 4 martie, în deplasare, de la ora 14.00, pe Sănătatea Cluj-Napoca.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite