Retrospectiva sportivă: 2010 a adus multe schimbări la FC Braşov GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul calendaristic 2010 nu a fost unul strălucit pentru FC Braşov, dar, chiar şi aşa, „stegarii" au obţinut două calificări în semifinalele Cupei României.

Formaţia de la poalele Tâmpei, antrenată la începutul anului 2010 de fostul internaţional Viorel Moldovan, a început returul de campionat 2009/2010 cu o victorie, acasă, 2-1, cu Unirea Alba Iulia, golurile fiind marcate de Dorel Zaharia şi Sabrin Sburlea.

Apoi, „galben-negrii" au avut o evoluţie catastrofală, în următoarele patru etape obţinând un singur punct (1-1, acasă, cu FC Vaslui), fiind învinşi de Astra Ploieşti, Inter Curtea de Argeş sau Ceahlăul Piatra Neamţ.

EVOLUŢIA „STEGARILOR“ DIN 2010, ÎN IMAGINI

Braşovenii au mai spălat din ruşine în prima manşă a semifinalelor Cupei României, care a avut loc pe 25 martie, la poalele Tâmpei, acolo unde FC Braşov a învins, cu 1-0, pe FC Vaslui, după golul marcat în minutul cinci, de Robert Ilyes.

Pentru „stegari" au urmat, în campionat, două eşecuri, cu CFR Cluj, pe Tineretului (0-1) şi în Ghencea, tot 0-1. Braşovenii s-au trezit la viaţă pe 6 aprilie, atunci când au depăşit, acasă, cu 3-0, actualul lider al Ligii I, Oţelul Galaţi, golurile fiind marcate de Abrudan, Sburlea şi Roman. La cinci zile distanţă, echipa antrenată de Viorel Moldovan a scos o remiză importantă (0-0), în Ştefan cel Mare, cu Dinamo.

FC Braşov a fost eliminată din Cupa României pe 15 aprilie. În manşa secundă a semifinalelor, „galben-negrii" au fost demolaţi, în deplasare, de FC Vaslui, moldovenii impunându-se cu 4-0, la capătul unui joc în care oaspeţii au evoluat mult sub aşteptări!

După eşecul usturător din Cupa României, „stegarii" s-au răzbunat pe Gloria Bistriţa, echipă pe care au umilit-o cu un halucinant 6-0 (Abrudan, Munteanu, Sburlea, Năstase-autogol, Chipciu, Hadnagy). Meciul cu Bistriţa a marcat şi debutul cu gol al unui fotbalist care avea să confirme în turul ediției 2010/2011: Alex Chipciu.

FC Braşov a încheiat sezonul 2009/2010 cu un succes, în deplasare, la FC Timişoara, scor 2-1 (Savic, Cristescu). În concluzie, „galben-negrii" au alternat meciurile formidabile cu partide catastrofale. Chiar dacă obiectivul lui Viorel Moldovan a fost calificarea în cupele europene, FC Braşov a terminat campionatul trecut pe locul nouă, cu 46 de puncte.

Tur greu de campionat

Problemele financiare au zdruncinat din temelii formaţia braşoveană în pauza de vară, astfel că FC Braşov a fost nevoită să se despartă de foarte mulţi jucători, Coman, Abrudan, Nae Constantin, Ezequias, Bogdan Nicolae, Nuno Diogo, Rui Duarte, Nicolae Grigore, Măldărăşanu, Cătălin Munteanu, Nene, Roman, Senin, Piţurcă, Sburlea şi Zaharia părăsind echipa de sub Tâmpa.

Incertitudinea s-a menţinut şi pe banca tehnică, acolo unde italianul Giuseppe Materazzi, Blaz Sliskovic sau Marian Rada au fost, pentru câte zile, sau chiar ore, antrenori la FC Braşov.

În cele din urmă, Daniel Isăilă a fost numit principal, iar Dănuţ Oprea director tehnic. Noul staff tehnic a mizat pe jucători tineri, dar şi pe stranieri aduşi în ultimul moment sub Tâmpa.

Braşovenii au început bine sezonul 2010/2011, cu două victorii din două meciuri  1-0 la Târgu-Mureş (Vali Badea) şi 3-1, acasă, cu Universitatea Cluj-Napoca (Ilyes, Cr. Ionescu, Chipciu). În etapa a treia, FC Braşov a remizat, 1-1, cu Steaua.

Ulterior, pentru FC Braşov a urmat o perioadă prelungită de secetă, întrucât „stegarii" nu au mai cunoscut gustul victoriei 12 etape consecutive, perioadă în care au fost umiliţi de CFR Cluj (0-4) sau Universitatea Craiova (0-3).

Formaţia antrenată de Daniel Isăilă a reuşit să spargă gheaţa abia în etapa a 15-a, atunci când a învins, cu 2-0, pe Sportul Studenţesc, golurile fiind marcate de Majernik şi Robert Ilyes.

Chiar dacă în vară, carul cu fotbalişti braşoveni s-a răsturnat în Giuleşti, FC Braşov a obţinut o victorie importantă în faţa Rapidului lui Dinu „Vamă", pe Tineretului, scor 2-0 (Rusu şi Chipciu).

Dacă în campionat a avut evoluţii inconstante, FC Braşov s-a descurcat mult mai bine în Cupa României. „Stegarii" au trecut, în 16-imi, de Chimia Brazi, cu 1-0 (Diarrassouba), iar în optimi au învins pe Universitatea Cluj-Napoca, cu 2-1 (Chipciu, Badea).

În sferturile de finală ale competiţiei, FC Braşov a eliminat pe FC Timişoara, cu 1-0, după golul marcat în ultimul minut de Marian Cristescu. În semifinalele Cupei României, „galben-negrii" vor întâlni pe Steaua.  

FC Braşov a încheiat primele 18 etape ale campionatului 2010/2011 pe locul 12, cu 20 de puncte acumulate, la doar două puncte de retrogradare. Totodată, ultimele zile din 2010 au adus şi un nou antrenor pe banca tehnică a „stegarilor": portughezul Antonio Conceicao.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite