FC Brașov, afectată de deznodământul licitației pentru drepturile tv din Liga I!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă pentru perioada 2008-2011, Liga Profesionistă de Fotbal a vândut drepturile tv cu fabuloasa sumă de 85.000.000 de euro, din licitația pentru intervalul 2011-2014, LPF a scos doar 37.000.000 de euro.

În cadrul licitației de ieri, Liga Profesionistă de Fotbal „a reușit“ să vândă televiziunilor doar trei pachete, din totalul celor nouă scoase la licitație. Astfel, televiziunile Digi Sport, Dolce Sport și Antena 1 au cumpărat pachetele 1, 2 și 8, pentru următorii trei ani. 

Întrucât din această licitație s-a obținut suma de 37 de milioane de euro, cluburile de fotbal vor avea în primul rând de suferit, întrucât vor primi mult mai puțini bani în următoarele trei sezoane.

Totodată, în cazul în care nu se va mai organiza o nouă licitație, microbiștii vor avea posibilitatea să vadă la televizor doar trei meciuri din Liga I, în fiecare etapă, începând din sezonul 2011/2012.

Întrucât o mare parte a bugetului clubului FC Brașov provine din drepturile tv, formația de la poalele Tâmpei va avea de suferit pe plan financiar în perioada următoare: „Este clar, cel puțin până în momentul de față, că licitația nu s-a desfășurat în favoarea cluburilor. Mai bine de 50% din bugetul clubului nostru este asigurat din banii pentru drepturile tv.

În cazul în care nu se va schimba nimic, atunci vom avea o problemă. Însă, eu sper ca lucrurile să se desfășoare în favoarea cluburilor și să aibă loc a doua licitație în care să se vândă toate opțiunile“, a declarat președintele de la FC Brașov, Iosif Kovacs. 

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite