Astăzi se împlinesc doi ani de la moartea lui Ibrahim Dossey!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În memoria fostului goalkeeper ghanez, Liga Suporterilor Braşoveni va organiza cea de-a doua ediţie a Turneului „Ibrahim Dossey".

Evenimentul va avea loc în perioada 10-12 decembrie, iar meciurile se vor desfăşura pe terenul sintetic din Parcul „Tractorul". Competiţia va alinia la start un număr total de 51 de echipe, împărţite în 18 grupe, iar taxa de înscriere este de 100 de lei pentru fiecare formaţie.

Evenimentul are un scop caritabil, iar întreaga sumă care se va strânge va fi donată familiei portarului Ibrahim Dossey, adică soţiei Ioana şi fetiţei de numai şase ani, Jennifer Ştefania.

Meciurile vor începe mâine dimineaţă, la ora 9.00, şi se vor termina sâmbătă seara. Cu prilejul acestui eveniment, organizatorii îşi doresc să stabilească recordul celor mai multe partide de fotbal jucate consecutiv.

Doi ani de la moartea lui Dossey

Portarul Ibrahim Dossey s-a stins din viaţă, pe data de 9 decembrie 2008, la doar 36 de ani, în urma unui accident de circulaţie. În fatidica zi de 13 septembrie, Dossey a fost implicat într-un grav accident de circulaţie aproape de Breaza, judeţul Prahova. Portarul era în maşină cu soţia, fetiţa şi nepoata, însă goalkeeper-ul a avut cel mai mult de suferit.

În urma incidentului, Dossey a suferit o fractură de craniu cu înfundare. După aproape trei luni de comă profundă, ghanezul a încetat din viaţă în urma unui stop cardio-respirator, pe patul Spitalului Clinic de Urgenţă Bagdasar Arseni, din Bucureşti. Ibrahim Dossey a fost înmormântat la Hârşova, în judeţul Constanţa, după obiceiurile religiei islamice.

S-a opus blatului

Portarul a rămas în istoria fanilor braşoveni după celebrul meci FC Braşov - FCM Bacău, scor 2-0, disputat în anul 2001. Astfel, toate cărţile erau făcute pentru un succes al moldovenilor.

Însă, Dossey nu a ştiut că trebuie să se dea la o parte şi a apărat senzaţional în acea partidă şi a dejucat tentativa de blat a oficialilor celor două cluburi de fotbal. Alături de Dossey, Alexandru Andraşi a evoluat „pe bune", marcând cele două goluri pe finalul meciului.

Carieră impresionantă în România

Născut la Accra, în Ghana, pe data de 24 noiembrie 1972, Ibrahim Dossey a ajuns în România în anul 2000, cu ajutorul antrenorului român Petre Gavrilă. În acelaşi ani, goalkeeper-ul ghanez a semnat cu FC Braşov, grupare pentru care a evoluat până în 2003.

Dossey a fost împrumutat la Rapid o jumătate de sezon, după care s-a reîntors la FC Braşov. În anul 2005, portarul a ajuns la o înţelegere cu echipa Unirea Sânnicolau Mare, iar în intervalul 2006 - 2008 a jucat la Pandurii Târgu-Jiu.

Cu doar câteva zile înaintea tragicului accident, Dossey semnase cu FCM Târgovişte, echipă pentru care nu a mai apucat să joace vreun meci.

Ibrahim Dossey avea în palmares şi o medalie de bronz cucerită cu Naţionala Ghanei sub 23 de ani, la Olimpiada din 1992, de la Barcelona, aceasta fiind prima medalie olimpică obţinută de un stat african.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite