PORTRET Mugurel Buga este cel mai tehnic fotbalist braşovean

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jucătorul se confundă, practic, cu istoria recentă a clubului Rapid Bucureşti, fiind poreclit „Pele" Buga, de către suporteri, datorită calităţilor sale tehnice.

Născut la Braşov, Mugurel Buga a evoluat ca atacant în întreaga carieră, fiind, poate, cel mai tehnic jucător produs de şcoala de fotbal a clubului FC Braşov.

Din 1987, Mugurel Buga şi-a făcut juniorat la FC Braşov, iar între 1996 şi 2000, fotbalistul a fost titular incontestabil la prima echipă a „stegarilor". Pentru FC Braşov, jucătorul a susţinut 211 meciuri, marcând 48 de goluri.

A fost o perioadă senzaţională la FC Braşov. Am fost la juniori aproape zece ani şi aşteptam mult momentul debutului la echipa mare. Când acesta s-a produs am fost extrem de emoţionat, dar şi foarte fericit în acelaşi timp.

Îmi aduc aminte că am debutat la FC Braşov, în prima divizie, pe 23 aprilie 1997, la un meci susţinut în deplasare, cu Farul Constanţa, pierdut de echipa mea cu 1-0.

Au urmat apoi ani frumoşi petrecuţi la FC Braşov, în care am acumulat multe amintiri plăcute. Aveam o echipă valoroasă şi am obţinut rezultate bune la sfârşitul anilor '90", a menţionat Buga.

Cumpărat de Rapid

Datorită evoluţiilor entuziasmante de la FC Braşov, fotbalistul a stârnit interesul Rapidului, care l-a transferat în anul 2000. Însă, după doar trei partide susţinute la ehipa din Giuleşti, sportivul braşovean a fost împrumutat de Rapid la Braşov.

Am fost dezamăgit fiindcă cei de la Rapid nu au avut încredere în mine, însă cred că mi-a prins bine acea perioadă. Probabil, dacă nu mă întorceam la FC Braşov, mai mult ca sigur eram rezervă la Rapid şi nu era bine întrucât nu aveam meciuri în picioare", a completat „Pele" de România.

 Evoluţie fantastică în Europa

image

În 2005, a revenit la Rapid şi a avut parte de cea mai prolifică perioadă a carierei. Sezonul 2005-2006 a fost unul senzaţional pe plan european, Rapid calificându-se în sferturile de finală ale Cupei UEFA.

Fotbalistul braşovean a avut o contribuţie esenţială la parcursul fenomenal al Rapidului în acel sezon european, fiind golgeterul echipei în Cupa UEFA, cu nouă goluri. Printre reuşitele sale importante se numără golurile cu Feyenoord Rotterdam, Rennes, Herta Berlin sau Hamburg.

Sunt amintiri frumoase şi o să-mi aduc aminte toată viaţa de acele momente. Eram o adevărată familie împreună cu Răzvan Lucescu şi Dinu Gheorghe, iar astfel au apărut, firesc, şi rezultatele pozitive.

Am muncit mult pentru a realiza acele performanţe şi am regretat enorm că am fost eliminaţi de Steaua în sferturi", a încheiat sportivul care în prezent evoluează în Grecia, la Xanthi Skoda.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cel mai frumos moment al carierei?

Clipele petrecute la Rapid îmi vor rămâne mereu în minte şi în suflet. Cel mai împlinit m-am simţit atunci când am marcat în optimile de finală ale Cupei UEFA, împotriva nemţilor de la Hamburg. Am simţit o bucurie imensă.

Cum te simţi în Grecia?

Ţinând cont că mă aflu la prima experienţă într-un campionat din străinătate, pot spune că m-am acomodat destul de repede şi m-am adaptat stilului de joc din Grecia. Prima ligă de aici are un nivel ridicat, iar Olympiakos sau Panathinaikos sunt echipe importante în fotbalul european.

Ce-i place

Din păcate, îmi plac dulciurile şi mâncare grasă. Ştiu că nu am voie să mă îngraş şi încerc să mă abţin pe cât posibil. Iarna, când se taie porcul, nu mai rezist şi mănânc orice. Îmi plac filmele, de groază în special şi ador să ascult muzică house sau hip-hop".

Ce nu-i place

Nu-mi place să şofez prin Grecia, în orele amiezii, atunci când este teribil de aglomerat. Nu-mi plac pastele şi nu sunt un fan al manelelor. Nu-mi plac persoanele care caută să-şi facă prieteni doar pentru a profita de pe urma lor".

PROFIL

Născut. 16 decembrie 1977, Braşov.

Studii. Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii Transilvania, Braşov.

Familie. Căsătorit.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite