Meciul anului pentru „stegari“! FC Braşov - Steaua LIVE TEXT şi FOTO, de la ora 20.45

0
Publicat:
Ultima actualizare:

FC Braşov şi Steaua se vor confrunta în această seară, de la ora 20.45, pe Stadionul „Tineretului", pentru un loc în finala Cupei României. În tur, în Ghencea, scorul a fost 0-0. Duelul de astăzi va fi transmis, în direct, de Pro Tv, dar şi în format live text şi foto, pe site-ul www.adevarul.ro.

Din momentul înfiinţării, mai exact din 1936, actuala echipă FC Braşov, fosta Steagu Roşu, U.A.B., Metalul sau Energia Braşov, nu a reuşit niciodată să se califice în finala Cupei României.

Echipa de aur a fotbalului braşovean a reuşit să se califice, în sezonul 1965/1966, până în optimile Cupei Oraşelor Târguri, acolo unde a fost eliminată, greu, de Espanyol Barcelona. În sezonul 1974/1975, Steagu Roşu a eliminat, în primul tur al Cupei Uefa, pe Besiktas Istanbul.

Rămâi pe www.adevărul.ro pentru a fi la curent, de la ora 19.30, cu atmosfera de la Stadionul „Tineretului“

În campionat, braşovenii au terminat pe locul doi în sezonul 1959/1960, iar pe locul trei au terminat de două ori (1974 şi 2001). Chiar dacă, de-a lungul timpului, la formaţia de sub Tâmpa s-au perindat jucători de excepţie, în frunte cu Nae Pescaru, Csaba Gyorffy, Adamache, Ivăncescu, Hârlab, Benţea sau, mai recent, Marius Lăcătuş, Braşovul nu a izbutit niciodată să ajungă până în finala Cupei.

Revenind în zilele noastre, jucători precum Marc, Chipciu, Cristescu, Teixeira, Oros sau Robert Ilyes au şansa să scrie istoria acestui club şi să califice gruparea de sub Tâmpa în finala Cupei României.

„Jucătorii de astăzi au o şansă mare, pe care generaţia mea nu a avut-o. Ar fi extrem de important să ne calificăm în finală şi le voi ţine pumnii băieţilor. Important este ca jucătorii să fie cu mintea doar pe teren şi să uite pentru 90 de minute de orice altceva", a declarat fosta glorie a „stegarilor", Nae Pescaru.  

Cristi Balaj la centru

Patronul echipei FC Braşov, Ioan Neculaie, se gândeşte serios să-şi motiveze echipa pentru confruntarea din această seară şi le-a promis jucătorilor „stegari" o primă consistentă pentru o eventuală calificare în finală.

Dacă vor câştiga Cupa României, fotbaliştii se vor umple de bani. Steaua nu mai este o echipă de neînvins şi putem să ne calificăm fără probleme în finală", a declarat Ioan Neculaie.

Confruntarea din această seară va fi arbitrată, la centru, de Cristi Balaj, din Baia Mare. Acesta va fi ajutat la cele două margini de Aurel Oniţa şi Zoltan Szekely. În această seară, antrenorul echipei FC Braşov, Antonio Conceicao, nu se va putea baza pe Diego Gaucho şi Iulian Dedu, ambii accidentaţi.

În acest context, Conceicao ar putea miza pe: Kajcsa - I. Voicu, Rusu, Oros, Cr. Ionescu - Toloza - Williams, Ilyes, Cristescu, Chipciu - Teixeira.

Echipa Stelei ar putea arăta astfel: Tătăruşanu - Emeghara, Geraldo, Gardoş, Latovlevici - Nicoliţă, Răduţ, Brandan, Cristi Tănase - N. Dică - Bilaşco.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite