Invincibil la FC Brașov, Antonio Conceicao impresionează prin simplitate și modestie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Venit la FC Brașov în pauza dintre tur și retur, antrenorul portughez este neînvins pe banca „stegarilor". „Tony", așa cum este alintat de cunoscuți, a demolat Steaua, în Ghencea și a încurcat liderul Oțelul Galați.

Fostul antrenor de la Sporting Braga și-a câștigat vestiarul încă de la prima întâlnire cu jucătorii, prin discursul său: „Vreau să nu mă considerați doar antrenorul vostru, mai presus de toate sunt prietenul vostru și trebuie să dăm totul pentru a-i răsplăti pe cei care au avut încredere în noi".

 Extrem de apropiat de jucători, Conceicao petrece foarte mult timp cu ei și în afara terenului, ieșind la cină cu echipa în fiecare săptămână. Tactician desăvârșit, antrenorul „stegarilor" a implementat, cu succes, sistemul fără niciun vârf autentic pe teren, iar primele rezultate au apărut la meciul din Ghencea, câștigat de FC Brașov cu 3-0.

Puțini știu despre noul antrenor al Brașovului că acesta este în relații foarte bune cu fostul selecționer al Portugaliei, Luis Felipe Scolari, alături de care a participat la mai multe cursuri pentru antrenori. Conceicao este fascinat de stilul Barcelonei, însă este un fan al conaționalului de la Real Madrid, Jose Mourinho.

Mare admirator al echipelor lusitane Braga și FC Porto, Tony nu ratează niciun meci al celor două echipe, fiind în tribune, în 2004, la finala Ligii Campionilor, dintre Porto și Monaco.   

Nu își sună mama în ziua meciului

Deși este căsătorit de ani buni, antrenorul de la FC Brașov nu are copii, pentru simplul motiv că a fost speriat de gândul că ar trebui să stea mult timp departe de ei, din cauza meseriei, care l-ar fi ținut departe de familie.

Din punct de vedere culinar, Conceicao preferă produsele din carne de pește, consumând, în special, fructe de mare. Tony este și un fan al bucătăriei tradiționale românești, sarmalele fiind preferate în mod deosebit.

Ca orice antrenor, Tony Conceicao are și superstiții. Lusitanul are un costum negru, considerat norocos, pe care îl îmbracă la meciurile foarte importante. În același timp, antrenorul brașovean nu își sună familia în ziua meciului și, de obicei, intră cu stângul pe teren.

De asemenea, tot în ziua unui meci important, tehnicianul se trezește foarte devreme, pentru a se informa cu lux de amănunte despre noutățile de ultim moment din lotul adversarei din ziua respectivă.

Caracterizat de apropiați ca fiind un tip care impresionează prin simplitate și modestie, Antonio Conceicao ajută cu bani persoanele nevoiașe, fiind un om credincios, care poartă în buzunar, în timpul meciurilor, nelipsitele mătănii.

Ca antrenor, Antonio Conceicao este adeptul stilului defensiv, însă organizează foarte bine și faza ofensivă, dar încearcă întotdeauna să-și surprindă adversarul, în timpul jocului, prin mutările tactice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite