Firmele care îşi achită datoriile până la 31 decembrie nu plătesc penalizări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Direcţia Fiscală Braşov
Direcţia Fiscală Braşov

Decizia a fost luată de Guvern în şedinţa de ieri. Practic se anulează penalităţile firmelor care îşi plătesc datoriile faţă de stat până la 31 decembrie şi se reduc cu 50% penalităţile în cazul în care contribuabilii vor plăti obligaţiile către buget în primul semestru din 2012.

„S-a decis anularea penalităţilor pentru firmele care îşi plătesc integral datoria către stat şi dobânda aferentă până la 31 decembrie. De asemenea, se vor reduce cu 50% penalităţile firmelor care vor achita principalul şi dobânzile până la 30 iunie 2012", a declarat pentru MEDIAFAX secretarul de stat din Ministerul Finanţelor Dan Lazăr, după şedinţa de miercuri a Executivului.

Potrivit acestuia, Guvernul a aprobat miercuri reglementări introduse în Codul Fiscal şi Codul de procedură fiscală, fiind stabilită totodată o nouă procedură de stingere a obligaţiilor fiscale. „Prima dată se vor stinge debitele principale pentru taxele şi impozitele cu stopaj la sursă, apoi debitele principale pentru celelalte contribuţii, în ordine istorică, şi la final se sting accesoriile, tot în ordine cronologică", a spus secretarul de stat. El a justificat această măsură prin nevoia de a permite firmelor să-şi plătească datoriile istorice către stat şi totodată acestea să nu mai acumuleze alte datorii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite