Contribuabilii amânaţi trebuie să îşi achite dările la Finanţe

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto arhivă
Foto arhivă

Contribuabili care au în derulare înlesniri sub forma amânării la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen trebuie să ştie că 20 decembrie este termenul limită de achitare a obligaţiilor fiscale cu termene de plată începând cu data emiterii deciziei de amânare la plată, precum şi a majorărilor de întârziere aferente acestora.

Prin obligaţii fiscale neachitate la termen se înţelege impozite, taxe, contribuţii şi alte sume datorate bugetului general consolidat, datorate şi neachitate la termenele legale de plată, precum şi majorări de întârziere aferente acestora.

Prin majorări de întârziere aferente acestora se înţelege obligaţiile fiscale accesorii pentru care organul fiscal competent a comunicat decizii referitoare la obligaţiile de plată accesorii şi pentru care s-a împlinit termenul de plată conform prevederilor art. 111 alin. (2) din Ordonanţa Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedură Fiscală, republicată cu modificările şi completările ulterioare.

Pe perioada amânării la plată, contribuabilii sunt obligaţi să îşi achite, conform legii, obligaţiile fiscale cu termene de plată începând cu data emiterii deciziei de amânare la plată.

Pentru perioada valabilităţii amânării la plată a obligaţiilor fiscale neachitate la termen se datorează majorări de întârziere în cuantum de 0,05% pentru fiecare zi a perioadei de amânare la plată, începând cu data emiterii deciziei şi până la: data la care se împlineşte termenul de amânare sau data la care încetează valabilitatea înlesnirii.

 Amânările la plată îşi pierd valabilitatea în cazul în care contribuabilii nu îşi achită în cel mult 30 de zile de la scadenţă obligaţiile fiscale cu termene de plată începând cu data emiterii deciziei de amânare la plată. Dacă termenul de 30 de zile se împlineşte după data de 20 decembrie, obligaţiile fiscale se plătesc până la această dată.

Neachitarea obligaţiilor fiscale cu termene de plată începând cu data emiterii deciziei de amânare la plată până la data de 20 decembrie 2010 atrage pierderea valabilităţii amânării la plată, precum şi calcularea majorărilor de întârziere conform prevederilor Codului de Procedură Fiscală, pe întreaga perioadă de amânare.

Pierderea valabilităţii amânării la plată atrage anularea acesteia, precum şi începerea sau continuarea, după caz, a executării silite.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite