Aflaţi cum se depune noua declaraţie privind contribuţiile sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Declaraţia se depune până în data de 25 a lunii următoare aferente contribuţiilor sociale. Declaraţia 112 se depune la organul fiscal unde contribuabilul este înregistrat ca plătitor de impozite, taxe şi contribuţii.


Documentul se depune în format hârtie, semnat şi ştampilat, conform legii, însoţit de declaraţia în format electronic, pe suport electronic, sau prin poştă cu confirmare de primire, numai până la data de 1 iulie 2011.
După această dată declaraţia va fi depusă numai prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, pe portalul e-Romania. În vederea transmiterii declaraţiei prin mijloace electronice este necesară obţinerea unui certificat digital calificat de la unul dintre furnizorii acreditaţi de ANAF, conform instrucţiunilor publicate în acest sens pe portalul ANAF.

25 februarie, primul termen de depunere
Declaraţia 112 se depune lunar, începând cu obligaţiile aferente lunii ianuarie 2011, primul termen de declarare fiind 25 februarie 2011. In cazul veniturilor de natură profesională formularul 112 se depune până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care s-au plătit veniturile.
Plătitorii de astfel de venituri nu au obligatia depunerii formularului pentru persoanele pentru care nu există obligatia declarării, calculării, reţinerii şi plătţii contributţiilor pentru şomaj şi asigurări sociale.

ATENTIE !!! Obligaţia declarării lunare a veniturilor salariale şi contribuţiilor sociale obligatorii revine şi persoanelor juridice plătitoare de impozitul pe veniturile microîntreprinderilor, asocierilor fără personalitate juridică constituite între persoane fizice, persoanelor fizice care au calitatea de angajator, asociaţiilor, fundaţiilor şi altor entităţi fără scop patrimonial, care până la 31 decembrie 2010 aveau alte termene de declarare şi plată a acestor obligaţii (trimestrial, semestrial). De exemplu: asociaţiile de proprietari

Cum se rectifică declaraţia
Declaraţia 112 se corectează din propria iniţiativă prin depunerea unei declaraţii rectificative, care se întocmeşte pe acelaşi model de formular ca şi declaraţia care se corectează, completându-se integral, înscriindu-se toate datele şi informaţiile prevăzute de formular, inclusiv cele care nu diferă fată de declaraţia iniţială.
Declaraţia rectificativă întocmită conform acestei proceduri se depune numai pentru rectificările care vizează perioade de raportare ulterioare datei de 1 ianuarie 2011. Pentru perioadele anterioare datei de 1 ianuarie 2011 se utilizează formularul de declaraţie rectificativă în vigoare în perioadă la care se referă rectificarea.
Sumele înscrise în declaraţie nu cuprind diferenţele de impozite şi contribuţii sociale stabilite prin actele de control.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite