Premiera filmului „Ursul”, un real succes la Cityplex Brașov VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinematograful Cityplex Brașov (în incinta Eliana Mall) a fost sâmbătă seară, gazda marii premiere a ultimului film al cunoscutului Dan Chișu, „Ursul". 

O premieră care s-a bucurat de un real success, 120 de oameni (mult peste capcitatea sălii de 81 de locuri) fiind prezenți pentru a urmări o comedie spumoasă, dar și pentru a dialoga cu însuși Dan Chișu.

Publicul brașovean este unul foarte bun, foarte frumos și foarte cald. Este o reacție la care, sincer, nu mă așteptam, mai ales că erau foarte mulți tineri în sală. Dacă ar fi fost mai mulți oameni în vârstă, oameni care să fi perceput alegoria acelei epoci, anii 90, imediat după revoluție, aș fi zis că e ceva normal.

Dar mă bucur foarte mult că au fost mulți tineri și chiar i-am și întrebat pe unii ce au înțeles ei din povestea cu Cartitas, cu lozinca celebră «Nu ne vimdem țara», cu Revoluția, și mi-au spus că au primit informația și știu foarte bine ce s-a întâmplat. Deci totul este în regulă
", a declarat Dan Chișu.

   
Regizorul a precizat și un motiv de ce lumea ar trebui să vină la cinema și să vadă „Ursul": „Pentru că este un film românesc, pentru că e o comedie, pentru că am să încerc să vă dau un exemplu al comunității europene care spune așa: «cumpărăm made in Europe, facem Europa să crească; cumpărăm made in China, facem China să crească».

Am o mie de argumente de ce să vină lumea la Ursul, dar toate devin desuete dacă încerc să le aliniez. Cred că dacă nu avem nici această mândrie, nici acest orgoliu să mergem să ne vedem propriile filme, pesemne că am fost năpădiți de cinema-ul american atât de tare, încât ne uităm identitatea.

Vreau ca lumea să vină nu neapărat la «Ursul», la filmul românesc în general. Sunt pelicule care trebuiesc văzute, nu acasă, ci la cinema. Lumea asta a cinematografiei românești trebuie să înceapă să miște, pentru că, dacă în continuare vor fi 10.000 de intrări la un film, se va duce totul de râpă
".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite