S-a semnat contractul de finanţare pentru sediul Filarmonicii Braşov. Vezi aici cum va arăta sala de spectacole!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinematograful Patria este în paragină încă din anul 2004. Foto: Arhivă
Cinematograful Patria este în paragină încă din anul 2004. Foto: Arhivă

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea şi primarul Braşovului, George Scripcaru, au semnat contractul de finanţare pentru amenajarea fostului cinematograf Patria în sediu al Filarmonicii.

Astfel, în locului cinematografului închis încă din 2004, va fi amenajat un complex cultural modern, unde vor fi amenajate spaţii expoziţionale, o sală de spectacole, cu capacitatea de 458 de locuri şi scena cu suprafaţa de 185,49 mp şi capacitatea de 80 de artişti. De asemenea, va exista o sală de audiţii de 53 de locuri, în care se poate realiza şi proiecţie de film şi o sală de repetiţii pentru artişti.

Cum va arăta noul sediu al Filarmonicii Braşov

Click pe imagini pentu a vedea cum va arăta viitorul sediu al Filarmonicii

Proiectul are valoare totală de circa 11 milioane de lei, din care fonduri europene nerambursabile - 8,5 milioane lei, iar contribuţia proprie a municipiului Braşov la cheltuielile eligibile ale proiectului reprezinţă doi la sută.

74,3 milioane de euro pentru Braşov

„Este vorba de un proiect sensibil, pentru care am fost nevoiţi să apelăm la specialişti, pe care i-am găsut cu greu, fiind vorba de a obţine o acustică a sălii la cele mai înalte standarde", a precizat primarul George Scripcaru.
„Pentru Braşov avem 74,3 milioane de euro pentru polul de creştere. Din cele 34 de proiecte care fac parte din strategia polului de creştere s-au semnat până în prezent patru proiecte, în valoare totală de 13,5 milioane euro, reprezentând 18% din contracte, urmând ca pe viitor să le contractăm şi pe celelalte", a spus ministrul Udrea.
Vineri, Ministerul Turismului a scos la licitaţie şi renovarea şi modernizarea Sălii Sporturilor „Dumitru Popescu Colibaşi", a bazinului de înot de la Gară şi reabilitarea termică a Spitalului Judeţean, lucrări estimate la aproximativ 65 de milioane de lei, în total.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite