Festivalul Filmului European ajunge la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea de-a XV-a ediţie a Festivalului Filmului European, organizat de Institutul Cultural Român, va avea loc în perioada 5 - 29 mai 2011 în Braşov, şi în alte patru oraşe: Bucureşti, Iaşi, Tîrgu-Mureş şi Timişoara.

Programul festivalului cuprinde peste 50 de filme, reprezentând 30 de ţări. La festival, va avea loc premiera filmului românesc Metrobranding, un documentar semnat de Ana Vlad si Adrian Voicu, produs de Mandragora şi care va intra ulterior in cinematografe. Metrobranding spune povestea destinului spectaculos al celor şase branduri - staruri ale epocii de aur: salteaua Relaxa, tenişii de Drăgăşani, bicicleta Pegas, motocicleta Mobra, becul de Fieni şi masina de cusut Ileana. Documentarul a fost prezent în numeroase festivaluri: Visions du reel Nyon, Dok Lepzig, IDFF Jihlava, Copenhagen DOX secţiunea Top Dox, Zagreb DOX şi s-a bucurat de aprecierile criticilor.

Republica Moldova participă pentru prima dată la Festival, cu o selecţie de filme studenţeşti care vor fi prezentate alături de câteva scurtmetraje ale studenţilor de la UNATC, în prezenţa tinerilor regizori.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite