Creaţiile populare şi moderne pun stăpânire pe Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de meşteri populari şi artişti plastici îşi vor expune lucrările, timp de două săptămâni, la Bran. Festivalul de Artă Tradiţională şi Modernă „Poarta Branului" debutează astăzi şi se încheie în 28 august şi aduce o sumedenie de suprize turiştilor aflaţi în număr record, în acesată perioadă, la Bran.

Organizatorii festivalului spun că sărbătoarea reia preocupările Reginei Maria, care, pe timpuri, în aceeaşi perioadă a anului, îi invita în preajma Castelului Bran pe cei mai renumiţi pictori şi sculptori ai timpului. Castelul căpăta astfel viaţă şi atrăgea atenţia artiştilor din întreaga lume.

Festivalul de Artă Tradiţională şi Modernă este un amalgam de tipuri de creaţie. Pe parcursul a două săptămâni, pe platoul Inima Regina Maria, vor avea loc tabere interactive de creaţie, iar artiştii plastici, populari şi scenici îşi vor expune aici lucrările", a spus Gheorghe Hermeneanu, primarul Branului.

Festivalul aduce surprize inedite în fiecare zi. Mâine, începând cu ora 16.00, meşterii populari îşi vor prezenta temele alese. În acelaşi timp, se vor organiza două tabere, una de pictură şi una de sculptură.

Începând de miercuri, zilnic, de la ora 10.00, vor fi deschise atelierele de creaţie, la care va putea lua parte orice doritor. Serile vor fi dedicate teatrului, poeziei sau muzicii uşoare. În weekend, artiştii îşi vor expune lucrările la care au muncit în cursul săptămânii.

Festival de 100.000 de lei

A doua săptămână de festival va debuta cu o seară de folk, ce se va desfăşura în jurul unui imens foc de tabără. Nu vor lipsi filmele documentare, concursurile de karaoke sau muzica folclorică şi etno.

O altă serie de picturi şi sculpturi vor fi expuse în weekendul 20-21 august. În întreaga perioadă, meşterii populari ai zonei vor fi prezenţi pe platoul Inima Reginei Maria şi le vor explica turiştilor tainele meşteşugurilor lor. Aceştia vor lucra în lut, piatră sau la războaiele de cusut.

Festivalul face parte din programul de promovare al tradiţiilor Branului, derulat cu fonduri nerambursabile. Din suma totală de 200.000 de euro, 100.000 de lei au fost alocaţi pentru această manifestare.

Programul se întinde pe doi ani şi include patru evenimente. După festivalul gastronomic şi cel de artă, urmează Tradiţiile de Iarnă şi Festivalul Haiducilor", a mai spus Gheorghe Hermeneanu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite