Atenţie! Cererile pentru subvenţii în agricultură se depun doar online

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cererile pot fi depuse până pe 16 mai, dar şi după această dată, până pe 11 iunie, cu specificaţia că, pentru cei care depăşesc primul termen, se vor aplica penalizări de 0,1% pe zi din suma care urmează a fi primită.

Directorul executiv al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Braşov a declarat că, din acest an, fermierii vor fi nevoiţi să depună cererile de subvenţii online. „Noi vom trimite invitaţii fermierilor care vor conţine parola fiecăruia. Aceştia se pot deplasa apoi fie la centrele noastre din judeţ, fie pot accesa de acasă aplicaţia IPA online", a declarat, pentru bzb.ro Ioan Ciocan.

Bani mai mulţi

În acest an, subvenţia pe suprafaţă a crescut de la 130 de euro la 160 de euro. La aceşti bani se mai acordă alţi 90 de euro/hectar, faţă de 50 de euro anul trecut, pentru fermierii din 33 de unităţi administrativ teritoriale din judeţul Braşov care sunt declarate zone defavorizate.
La aceşti bani se mai adaugă câte 124 de euro pe hectar pentru pajiştile cu înaltă valoare naturală, în timp ce plata de agromediu este de 58 de euro pe hectar.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite