Felicia Filip şi-a sărbătorit, duminică, ziua de naştere, la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Felicia Filip
Felicia Filip

Soprana Felicia Filip, care îşi sărbătoreşte duminică ziua de naştere, a declarat că nu ştie cum va petrece cu această ocazie, deoarece soţul ei, Cristian Mihăilescu, directorul Opereri Braşov,  i-a pregătit o surpriză, însă pentru ea această zi este şi "un moment în care să te cufunzi în tine şi să te întrebi ce mai ai de făcut".

"Sunt momente în care fiecare om trebuie să îşi găsească un răgaz să se întrebe ce-a făcut, ce mai are de făcut, şi ce moment mai bun decât ziua în care te naşti din nou", a mai spus Felicia Filip, adăugând că, în opinia ei, în ziua de naştere fiecare om este ca un nou-născut şi aşa le spune celor apropiaţi când le face urări de ziua lor.

Celebra soprană cu o carieră internaţională a mărturisit că nu îi place să fie în centrul atenţiei cu această ocazie, dată fiind profesia ei. "Când este ziua mea îmi doresc să fiu cu familia mea şi cam atât. Dar îmi place şi să fiu anturată de persoane care mă iubesc şi mă apreciază", a precizat ea.

Felicia Filip se află la Braşov cu soţul ei, regizorul de operă Cristian Mihăilescu, şi nu ştie încă ce i-a pregătit acesta pentru serbarea zilei de naştere. "Soţul meu îmi va face o surpriză (...). Eu aştept cu o nerăbdare echilibrată, dacă pot să spun aşa, pentru că ştiu de ce e în stare soţul meu. Nu m-a dezamăgit niciodată, mai mult aşteptările mele au fost depăşite", a spus Filip despre evenimentele pe care i le-a pregătit soţul ei de-a lungul timpului.

În schimb, soprana a avut mai multe de spus în legătură cu proiectele sale din acest an. Pe 4 aprilie va cânta la Focşani cu Filarmonica din localitate, iar pe 21 aprilie, în Săptămâna mare, susţine un recital de colinde de Paşte, spectacol care îi este "foarte drag", la Opera Naţională Bucureşti (ONB), a menţionat ea ca "proiecte imediate".

La sfârşitul verii, Felicia Filip va participa la un turneu de operă de anvergură în Israel. Ea se bucură totodată că va fi reluat la ONB recitalul "Eu sunt Felicia!", a cărui protagonistă este şi care a avut premiera în ianuarie. Filip are invitaţi în acest spectacol artişti-prieteni precum prim-solista Companiei de Balet ONB, Corina Dumitrescu, actorul Vlad Rădescu - protagonistul filmului "Ciprian Porumbescu", tenorul mexican Hector Lopez şi formaţia de gospel The Sinners Quartet. Artista a mai dezvăluit că este în discuţii cu conducerea ONB pentru a include în următoarea stagiune o seară de operă Felicia Filip, un proiect foarte important pentru ea care "se pare că se va întâmpla".

O biografie impresionantă

Născută pe 20 martie 1959, la Slatina, Felicia Filip şi-a început studiile muzicale ca violonistă, ajungând să interpreteze Concertul pentru vioară de Max Bruch. A devenit studentă de canto la Academia de muzică din Bucureşti. După absolvire, s-a angajat ca solistă la Opera Naţională din Capitală. Cariera internaţională a început-o în anul 1991. Prima apariţie a avut-o la Basel, în Elveţia, după care a cântat pe multe scene din lumea întreagă. Tânăra soprană a fost încoronată ca "Noua regină a Traviatei", rol pe care l-a cântat cu o muzicalitate ieşită din comun şi cu puterea interpretativă a unei mari tragediene.

Felicia Filip este unica solistă de operă din lume care a câştigat toate Premiile Mozart, atât în 1983 la Barcelona, cât şi în 1987 la Viena şi în 1991 la Toronto.

Ea este totodată prima cântăreaţă de operă din România care s-a asociat cu o trupă rock - Iris -, în proiectul rock-simfonic "Athenaeum". Această experienţă i-a permis artistei să abordeze şi alte căi artistice ce i-au îmbogăţit maniera de expresie şi i-au adus o şi mai mare popularitate în rândul publicului de toate vârstele.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite