Ne pândeşte febra aftoasă. La Braşov, se iau măsuri de prevenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Reprezentanţii Direcţiei Sanitar-Veterinare Braşov au implementat un set de măsuri pentru a preveni apariţia febrei aftoase în judeţ.

Pe lângă măsurile aplicate la nivel naţional împotriva răspândirii febrei aftoase, reprezentanţii DSV Braşov au luat măsuri la nivel de judeţ. La Braşov, a fost activat organismul local de prevenire a bolii şi  au avut loc instruiri cu personalul calificat. Totodată, importurile din zonele contaminate sunt permanent monitorizate şi sunt verificate maşinile care transportă animale sau produse animale pe teritoriul judeţului. Controalele s-au înăsprit şi în târgurile organizate permanent sau periodic în localităţile braşovene.

Febra aftoasă este o boală infecţioasă de natură virală foarte contagioasă a rumegătoarelor paricopitate, dar apare şi la alte animale. Perioada de incubaţie al bolii este de 2 - 7 zile. Boala debutează cu stare febrilă, stare generală alterată, lipsa apetitului, sistarea producţiei de lapte, salivaţie abundentă, înroşirea şi inflamarea mucoasei bucale, botul uscat, încetarea rumegatului.

Faza următoare a bolii este semnalată de apariţia aftelor (vezicule) pline, la început, cu un lichid clar. Acestea pot apărea pe mucoasa bucală, în regiunea interdigitală din regiunea copitei, pe uger.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite