Braşovul lui Moldovan a scos Rapidul din Europa League! FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În penultima partidă a etapei a 33-a din Liga I de fotbal, FC Braşov şi Rapid au terminat la egalitate, scor 1-1, pe Stadionul Tineretului. Astfel, după ce anul trecut au încurcat pe Dinamo în lupta pentru titlu, „stegarii" i-au scos acum pe giuleşteni din Europa League.

Decimaţi de accidentări sau suspendări, băieţii lui Viorel Moldovan, care nu mai aveau nicio miză pentru finalul acestui sezon, au dat dovadă de profesionalism şi intrat determinaţi pe teren.

„Galben-negrii" au dominat autoritar prima repriză o echipă care era obligată să învingă la Braşov pentru a păstra şanse la cupele europene în sezonul viitor. 

Golul gazdelor a picat oarecum nefiresc, pe un fond de dominare al giuleştenilor: Mihai Roman a pătruns în careu, a profitat de indecizia lui Iencsi şi l-a executat pe Bornescu din şase metri, cu un şut plasat (min. 26).

image

Finalul primei părţi a aparţinut gazdelor, care puteau face 2-0 înainte de pauză, dar Bornescu a scos cu noroc şuturile lui Roman (min. 38) şi Cătălin Munteanu (min. 40).

Chiar dacă rezultatul din Ştefan cel Mare (2-2 între Dinamo şi Astra) îi avantaja în cazul în care învingeau la Braşov, rapidiştii lui Andone nu au dat semne de revenire nici în partea secundă.

image

Fatidicul minut 69 putea aduce liniştea în tribunele populate ale Stadionului Tineretului, însă cel mai huiduit om de pe teren, Cristi Săpunaru, a trimis în transversală, din şapte metri.

Când totul curgea spre o victorie a gazdelor, Mihai Roman a comis un henţ total aiurea în careu, fază în urmă căreia a fost şi eliminat.

image

Cristi Săpunaru a transformat lovitura de la 11 în ultimul minut al partidei şi a stabilit scorul final, rezultat care le permite giuleştenilor să mai spere la Europa doar în cazul în care TAS-ul le va da punctele înapoi.

La finalul meciului, tehnicianul Rapidului, Ioan Andone, a declarat: „Până la urmă rezultatul este echitabil. A fost un meci tensionat, cu nervi mulţi, intrări peste limita regulamentului, iar arbitrul a scăpat partida din mână.

Braşovul a reuşit să marcheze contrar cursului jocului. Noi am avut ocazii multe şi este bine că am reuşit să punctăm pe final. Păcat că o echipă ca FC Braşov este în afara Europei. Noi stăm acum la mâna TAS-ului şi sperăm că vom avea parte de o decizie favorabilă".

image

La rândul său antrenorul Braşovului, Viorel Moldovan, a punctat: „Este frustrant să pierzi printre degete o victorie chiar în ultimul minut, din penalty. Am făcut o primă repriză bună şi puteam marca chiar golul doi.

Însă, Rapidul a pus presiune pe noi în repriza a doua şi a avut câteva situaţii bune de a marca. Per total, rezultatul este echitabil, în contextul în care meciul a fost extrem de tensionat şi s-a jucat cu multă determinare".

image

Dinu Gheorghe: „Nu suntem cu nimic inferiori Rapidului"

La finalul meciului, preşedintele executiv al celor de la FC Braşov, Dinu Gheorghe, a subliniat: „Am fost la un minut de o victorie pe care o meritam. Dar penalty-ul a fost corect acordat pentru Rapid, arbitrajul mi s-a părut echidistant.

Nu era problema Braşovului să scoată Rapidul din cupele europene, noi ne-am bătut doar pentru noi. În prima repriză puteam face lejer 2-0 sau 3-0, însă puterea de concentrare a scăzut, mulţi dintre jucători cred că se consideră deja în vacanţă.

image

Nu am fost cu nimic inferiori Rapidului, iar dacă Rapid are faţă de cupele europene, avem şi noi.

Steaua a făcut 0-0, cu şansă, la Braşov, Timişoara a pierdut cu 1-0, Vasluiul a făcut egal, 1-1, aşa că nu se pune problema să ne considerăm inferiori lor. Nu ştiu dacă rămân sau nu la Braşov, depinde foarte mult de oraşul Braşov, ce-şi doreşte de la această echipă".

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite