Doi indivizi au dat ţepe de un milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii braşoveni de la compartimentul Trafic şi Furturi Auto au reuşit să bage după gratii doi indivizi care, din luna august şi până acum o săptămână au reuşit să înşele mai multe persoane, prejudiciul total fiind de un milion de euro.

Totul a ieşit la iveală după ce cei doi bărbati în vârstă de 41 şi 43 de ani, au închiriat de la o firmă din Braşov două remorci, în valoare totală de 2.000 de euro. „Am fost sesizaţi de reprezentanţii firmei respective că remorcile nu au mai fost returnate după expirarea perioadei de închiriere. Mergând pe fir, am constat că cele două persoane au folosit acte false de identitate pentru a închiria utilajele", a spus comisarul şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt la Poliţia Braşov.

O altă plângere care le-a ridicat suspiciuni poliţiştilor a venit în luna octombrie, când un bărbat din Brăila s-a trezit că a cumpărat cu 35.000 de euro o limuzină de lux ce fusese furată din străinătate. Când s-a dus să înmatriculeze maşina la Poliţie,  bărbatul s-a trezit că toate actele autoturismului, dar şi cele ale vânzătorului sunt false.

Făceau acte false pentru maşini furate

Poliţiştii au constatat că ambele cazuri au aceiaşi protagonişti: un bărbat din Harghita şi unul din Brăila, stabilit fără forme legale în Bucureşti. „În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbatul din Harghita aducea maşini de lux furate din străinătate, iar împreună cu cel din Brăila le făcea acte false şi apoi le vindea pe internet. Din primele cercetări a reieşit că cei doi au acţionat în judeţele Braşov, Buzău, Sibiu, Cluj, Ilfov şi Bucureşti", a mai spus comisarul şef Liviu Naghi.

După ce le-au dat de urmă, poliţiştii au primit mandat de precheziţie la domiciliile celor doi infractori. Acolo au găsit mai multe acte falsificate, ştampile  falsificate,  documentele originale a patru autovehicule  furate de pe teritoriul Italiei, Ungariei şi României, trei carduri bancare obținute în baza unor documente de identitate false, precum şi logistica necesară pentru falsificarea actelor. „Cercetările au mai scos la iveală faptul că cei doi bărbaţi au reuşit să facă mai multe contracte bancare pentru carduri de credit sau asigurări sociale folosindu-se de acte false. Prejudiciul total cauzat de cei doi se ridică la un million de euro, însă cercetările continuă pentru documentarea întregii lor activităţi infracţionale", a mai spus Liviu Naghi.

Cei doi suspecţi au fost reţinuţi, vineri, pentru 29 de zile şi riscă să stea după gratii 15 ani pentru înşelăciune şi complicitate la înşelăciune.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite