Braşov: Haos şi isterie la înscrierea la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cadrele didactice au stat cu orele la coadă, ieri, la cele două centre în care s-au validat dosarele pentru titularizare. Două persoane care au stat la coadă la Colegiul Tehnic „Transilvania" au leşinat, iar alte cadre didactice au aşteptat până la 8-9 ore.

Astăzi a fost ultima zi în care s-au validat dosarele depuse de cadrele didactice, pentru examenele de suplinire sau de titularizare în învăţământ. Primii oameni s-au aşezat la cozi încă de luni dimineaţa, dar haosul a atins cote maxime astăzi, când au leşinat şi două persoane, din cauza emoţiilor şi a aglomeraţiei din centrele în care s-au validat dosarele.

Cele două centre de examinare din municipiul Braşov au fost la Colegiul Tehnic „Transilvania" şi la Şcoala Generală Nr. 5. Din cauza haosului creat, poliţiştii au fost chemaţi pentru a calma spiritele.

În speranţa că îşi vor găsi un post în învăţământ, cele peste 300 de cadre didactice s-au aşezat la coadă în această dimineaţă, la ora 7.00. Din cauza sistemului informatic rudimentar, viitorii profesori sau învăţători au fost nevoiţi să stea până seara pentru a afla dacă le-au fost validate dosarele pentru examenele de titularizare. O singură persoană opera pe calculator, iar sistemul informatic s-a şi blocat de câteva ori.

Stau de la ora 7.00 dimineaţa la coadă. Merge foarte greu fiindcă sistemul informatic este rudimentar. Mi-am depus dosarul pentru examenul de titularizare ca profesor de limba engleză", a declarat Corina Bularca.

1.450 de candidaţi

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar au recunoscut că organizarea a fost defectuoasă. „A fost un candidat mai isteric, care a perturbat ordinea, dar s-a rezolvat problema. Le-am sugerat oamenilor să se programeze la înscriere, astfel încât să nu fie nevoiţi să aştepte cu orele la coadă", a declarat şeful IŞJ Braşov, Dorel Agache.

La examenul de titularizare s-au înscris 1.450 de candidaţi. Examenul va avea loc în 13 iulie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite