Crăciunul, sărbătorit în cel mai pur stil românesc, la Castelul Bran

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: arhivă
Foto: arhivă

În perioada 9 decembrie 2010 - 9 ianuarie 2011, Consiliul Judeţean Braşov - Centrul Judeţean Pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov, împreună cu Compania de Administrare a Domeniului Bran şi Primăria Bran, organizează manifestarea destinată tradiţiilor de Crăciun: „Cumpăna dintre timpuri, la Castelul Bran".

Evenimentul  cuprinde o expoziţiei de datini şi obiceiuri de iarnă din satele  judeţului Braşov şi o serie de manifestări artistice tradiţionale. Expoziţia se va organiza în spaţiul special destinat din incinta Castelului Bran şi va cuprinde trei momente semnificative:

Colindatul de Crăciun (Ceată de feciori din Ţara Făgăraşului)

Pluguşorul de Anul Nou

Acte de divinaţie şi purificare

Complexul de acţiuni, alcătuit din expoziţie şi prezentarea obiceiurilor menţionate, se va încheia cu o şezătoare tradiţională.

Aşadar, pe tot parcursul evenimentului se vor desfăşura, la Castelul Bran, o serie de manifestări artistice tradiţionale susţinute de cete de feciori şi ansambluri folclorice din judeţul Braşov.

În data de 9 decembrie, la ora 14.00, la Castelul Bran va avea loc vernisajul expoziţiei cu participarea cetei de feciori din  satul Şercăiţa, judeţul Braşov şi al Corului din Poiana Mărului.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite