Dumitru Prunariu: „Mi-aş dori să ajung, din nou, în spaţiu“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia împlinirii a 30 de ani de când Dumitru Dorin Prunariu a devenit primul român care a ajuns în spaţiu, braşoveanul a fost premiat la Cercul Militar din Braşov.

Braşoveanul a primit, astăzi, în cadrul unei ceremonii aniversare, care a avut loc la Cercul Militar din Braşov, o medalie cu chipul său, care marchează împlinirea a 30 de ani de la primul zbor în spaţiu al unui cosmonaut român.

La evenimentul de astăzi, de la Cercul Militar, a fost prezent şi rusul Leonid Popov, cel care a zburat în spaţiu împreună cu Dumitru Prunariu. Totodată, la ceremonie au luat parte şi cosmonauţii Bertalan Farkas (Ungaria) şi Aleksandr Aleksandrov (Bulgaria).



Cu prilejul acestui eveniment, Dumitru Prunariu a vorbit despre experienţa trăită în spaţiu: „Pot să spun că m-am temut puţin pentru viaţa mea în ziua de dinaintea decolării. Soţia mea a fost cea mai stresată, a slăbit 4 kilograme în săptămâna premergătoare.

Ţin minte că Leonid Popov, care era pentru a doua oară în spaţiu, a fost pregătit special de psihologi să nu mă lase pe mine să privesc Pământul din primul moment. Ei credeau că o să rămân marcat pe viaţă.

image
image

Numai că socoteala psihologilor nu s-a potrivit cu ceea ce-mi doream eu. Eu vroiam tare mult să văd cum arată Pământul din spaţiu. Ţin minte că am rămas plăcut surprins şi îmi aduc aminte că Munţii Carpaţi se vedeau foarte frumos".

Prunariu a menţionat şi că îşi doreşte să repete experienţa din urmă cu 30 de ani. „Normal că-mi doresc să mai ajung în spaţiu, numai că trebuie să mă şi trimită cineva. Eu cred că abia peste 20 de ani va mai ajunge un român în spaţiu", a menţionat Prunariu.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite