Ucigaşul Elodiei a fost identificat. El este Cristian Cioacă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Elodia Ghinescu
Elodia Ghinescu

„Se ştie autorul crimei a cărei victimă a fost Elodia", a declarat pentru Antena 3 chestorul Vasile Viorel, cel care a condus ancheta în dosarul dispariţiei avocatei.

UPDATE ora 16.00 „S-au creat toate premisele, pentru ca Cioacă să fie trimis în judecată. Totuşi, nu avem încă suficiente probe pentru a stabili locul unde a dus cadavrul. Este foarte greu de găsit“, a punctat Vasile Viorel, care în prezent deţine funcţia de şef al Poliţiei Capitalei. El a mai afirmat că locul crimei este cu siguranţă locuinţa în care au stat cei doi, respectiv apartamentul de pe strada Gloriei. „Concluzia este că Elodia e moartă şi nu va mai putea fi găsită vie“, a spus comisarul, care a condus ancheta în acest dosar.

"Avem mult mai multe probe decât în alte cazuri în care s-au pronunţat condamnări", a mai declarat Vasile Viorel. Anchetatorii merg clar pe ipoteza că soţul ei a ucis-o şi a ascuns cadavrul. Şi mama Elodiei Ghinescu susţine că ginerele ei este un criminal. „Sunt convinsă 100% că ginerele meu Cristian Cioacă mi-a ucis fata", a spus Emilia Ghinescu.

A picat poligraful

Poliţistul Cristian Cioacă a susţinut în ultimii patru ani că habar nu are unde este Elodia şi că nu are nicio legătură cu dispariţia femeii.
Un test poligraf făcut la zece zile de la dispariţia Elodiei îl contrazice. Potrivit anchetatorilor, la întrebările: Miercuri, 29.08.2007, tu ai omorât-o pe Ghinescu Elodia Marilena?, În noaptea de 29/30.08.2007, vie sau moartă, tu ai transportat-o undeva pe Ghinescu Elodia Marilena? şi Vie sau moartă, ştii unde este acum Ghinescu Elodia Marilena?, Cioacă a răspuns cu NU. Specialiştii spun că aparatul poligraf ar fi detectat un comportament simulat.

Elodia va fi declarată moartă anul viitor

Avocata familiei Ghinescu, Crina Radu a depus la începutul lunii la Judecătoria Braşov cererea de declarare oficială a morţii Elodiei. „Am primit termen în 28 februarie 2012. Cererea se poate soluţiona într-un termen, maxim două. Se vor solicita adrese de la Poliţie şi de la Primărie, care să ateste că Elodia nu a fost dat niciun semn de viaţă de patru ani. Odată obţinută sentinţa, o vom depune la dosarul de omor deosebit de grav, iar în acel moment eu cred că domnul Cristian Cioacă va fi trimis în judecată. S-a ajuns la încadrarea de omor deosebit de grav deoarece se presupune că domnul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei. În funcţie de rezultatul crecetărilor, încadrarea juridică poate fi schimbată", ne-a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Cercetat pentru omor

În 29 august 2007 Elodia a fost văzută ultima dată în viaţă. Cristian Cioacă îi anunţă dispariţia la Poliţia abia în 5 septembrie 2007. Poliţistul devine suspectul principal şi se presupune deja că Elodia este moartă. În 19 septembrie 2007 începe cercetarea penală a lui Cioacă pentru omor. În octombrie 2007 încep căutările trupului Elodiei Ghinescu. Scotocirile în pădurile şi lacurile din Braşov, Argeş, Covasna continuă şi în 2008 şi 2009. Fără niciun rezultat.

Mai multe procese penale

Cristian Cioacă a fost urmărit penal şi trimis în judecată pentru că a spart email-ul Elodiei. În 30 noiembrie 2009 a început şi procesul. În 27 septembrie 2010 a fost condamnat la trei ani de înschisoare cu suspendare. Cioacă a făcut recurs la la Înalta Curte, iar magistraţii au decis rejudecarea dosarului la Judecătoria Braşov. Un nou termen în proces va fi în 15 septembrie 2011.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite