Elodia Ghinescu a fost declarată moartă de magistraţii Judecătoriei Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judecătoria Braşov a admis astăzi cererea formulată de Crina Radu, avocata familiei Ghinescu. Magistraţii au declarat-o moartă pe Elodia pe cale judecătorească.

 Sentinţa poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile. Dacă nimeni nu o va ataca, atunci se va emite un certificat de deces pe numele avocatei Elodia Ghinescu.

Avocata familiei Ghinescu crede că certificatul de deces al Elodiei este vital în dosarul de omor. „Vom depune certificatul de deces la dosarul de omor deosebit de grav, iar în acel moment eu cred că domnul Cristian Cioacă va fi trimis în judecată. S-a ajuns la încadrarea de omor deosebit de grav deoarece se presupune că domnul Cristian Cioacă a tranşat cadavrul Elodiei. În funcţie de rezultatul cercetărilor, încadrarea juridică poate fi schimbată", ne-a declarat Crina Radu, avocata familiei Ghinescu.

Familia este convinsă că Elodia este moartă

Mama avocatei nu mai are nicio speranţă că fiica ei ar mai putea fi în viaţă. „Eu cred că fiica mea e moartă. Toată lumea ştie asta. Soţul ei, acest nenorocit, a ucis-o şi totuşi se plimbă liniştit şi nimeni nu-i face nimic. Cel mai greu este că nu am un loc unde să-i aprind Elodiei o lumânare sau să-i pun o floare", ne-a declarat Emilia Ghinescu.

Şi anchetatorii sunt convinşi că Elodia nu mai trăieşte şi că a fost victima unei crime. Mai mult procurorii de la Parchetul General merg pe varinta că poliţistul Cristian Cioacă este autorul. „Se ştie autorul crimei a cărei victimă a fost Elodia şi s-au creat toate premisele, pentru ca Cioacă să fie trimis în judecată. Avem mult mai multe probe decât în alte cazuri în care s-au pronunţat condamnări", spun în septembrie Vasile Viorel, care a coordonat căutările în teren ale cadavrului şi care în prezent deţine funcţia de şef al Poliţiei Capitalei. El a mai afirmat că locul crimei este cu siguranţă locuinţa în care au stat cei doi, respectiv apartamentul de pe strada Gloriei.

A picat poligraful

Poliţistul Cristian Cioacă a susţinut în ultimii patru ani că habar nu are unde este Elodia şi că nu are nicio legătură cu dispariţia femeii.
Un test poligraf făcut la zece zile de la dispariţia Elodiei îl contrazice. Potrivit anchetatorilor, la întrebările: Miercuri, 29.08.2007, tu ai omorât-o pe Ghinescu Elodia Marilena?, În noaptea de 29/30.08.2007, vie sau moartă, tu ai transportat-o undeva pe Ghinescu Elodia Marilena? şi Vie sau moartă, ştii unde este acum Ghinescu Elodia Marilena?, Cioacă a răspuns cu NU. Specialiştii spun că aparatul poligraf ar fi detectat un comportament simulat.

Filmul cercetărilor

În 29 august 2007 Elodia a fost văzută ultima dată în viaţă. Cristian Cioacă îi anunţă dispariţia la Poliţia abia în 5 septembrie 2007. Poliţistul devine suspectul principal şi se presupune deja că Elodia este moartă. În 19 septembrie 2007 începe cercetarea penală a lui Cioacă pentru omor. În octombrie 2007 încep căutările trupului Elodiei Ghinescu. Scotocirile în pădurile şi lacurile din Braşov, Argeş, Covasna continuă şi în 2008 şi 2009. Fără niciun rezultat.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite