Cartele anti-chiul, în unităţile de învăţământ din Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunere Reprezentanţii Ministerului Învăţământului propun o metodă inedită de a-i determina pe elevi să rămână la ore.

Metoda cartelelor magnetice de acces ar trebui implementată la Braşov din toamnă, însă reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Braşov spun că sistemul va putea fi pus la punct în timp.

Elevii braşoveni care şi-au făcut un obicei din a-şi scurta programul dedicat şcolii sunt ameninţaţi cu un sistem de monitorizare performant, care le va înregistra automat absenţele. Cartelele magnetice au fost introduse ca program-pilot la Colegiul „Octavian Goga" din Miercurea-Ciuc şi au funcţionat cu succes timp de doi ani.

Reprezentanţii Ministerului Învăţământului vor acum să extindă sistemul în toate unităţile şcolare din ţară, pentru a descuraja chiulul elevilor. Conducerea Inspectoratului Şcolar Braşov este de părere că propunerea este bine-venită, dar spun că sistemul nu va putea fi implementat peste noapte.

Este cu siguranţă o metodă bună, care va da şi rezultate. Costurile sunt mici, aşa că fiecare şcoală va putea beneficia de un astfel de sistem. Nu este însă foarte uşor de pus în practică, mai ales că vorbim de multe unităţi de învăţământ care au şi peste 1.500 de elevi.

Toţi aceştia ar trebui să apuce să intre în şcoală într-un timp limitat. Sunt mai multe detalii care trebuiesc puse la punct şi nu va fi posibil ca fiecare unitate să dispună de cartele chiar din prima zi de şcoală", a declarat Dorel Agache, inspectorul general al ISJ Braşov.

Zeci de mii de absenţe, în liceele braşovene

Anul trecut, cei aproape 19.000 de liceeni braşoveni au înregistrat în total peste 757.000 de absenţe. „Campioană" la numărul de absenţe a fost Şcoala de Arte şi Meserii Tărlungeni. Cei 35 de elevi înmatriculaţi aici au reuşit anul trecut un record de 3.348 de absenţe.

Pe locul doi în topul absenţelor se situează Colegiul Tehnic „Remus Răduleţ" din municipiul Braşov. Peste 60.000 de absenţe au fost înregistrate anul trecut la acest colegiu. Profesorii estimează că sistemul de monitorizare va înjumătăţi numărul absenţelor.

Cheltuielile vor fi suportate de autorităţile locale, iar elevii vor plăti probabil cartelele individuale. O să vedem ce sistem va fi ales pentru o astfel de monitorizare, pentru că e important să poţi vedea şi ieşirea elevului din şcoală, nu doar intrarea. Tot chiul este când vii doar la prima oră şi lipseşti la următoarele", a mai spus Dorel Agache.

Cel mai mare număr de absenţe se constată la clasele de seral, însă profesorii nu cred că sistemul de monitorizare va avea creun efect în acest caz, deoarece majoritatea elevilor de aici se impart între serviciu şi orele de curs.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite