Orientare profesională de la clasa întâi pentru elevii braşoveni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Metropolitană Braşov vrea să atragă fonduri europene în valoare de 4,2 milioane de lei pentru a înfiinţa, în următorii ani, un Centru Regional de Orientare Şcolară şi Vocaţională.

Orientarea şcolară va începe chiar din clasa I, elevul urmând a fi monitorizat până în clasa a XII-a. „Vor fi spaţii de întâlnire între cei trei vectori, astfel încât monitorizarea să fie făcută pe toată durata de şcoală a elevilor", a declarat Dragoş David, directorul general al AMB, pentru bzb.ro.

În cadrul Centrului Vocaţional se va face o monitorizare continuă a elevilor prin teste de aptitudini periodice care vor ajuta elevul să se decidă mai uşor către meseria pe care o place. Acest proiect va fi implementat în cadrul unui parteneriat dintre Agenţia Metropolitană Braşov şi Inspectoratul Şcolar Judeţean.

Agenţia Metropolitană Braşov are în plan şi implementarea unui proiect în vederea obţinerii unei finanţări pentru crearea unui centru de formare profesională pentru grupuri defavorizate. Cetăţenii de etnie romă vor face cursuri de calificare în meseriile zidar - restaurator, lucrător forestier şi lucrător agricol pentru fructe de pădure.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite