VOCEA ARDEALULUI: Proştii sunt întotdeauna de vină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şefii bugetofagi şi politrucii de astăzi, numiţi în funcţii de conducere exclusiv pe baza carnetului de conducere, sunt mult mai periculoşi decât oligarhii comunişti, indiferent de palierele de conducere.

În fiecare judeţ, DSV, OJPC, DSP, ITM, Poliţia, Garda Financiară, mă rog, toţi cristoşii cu atribuţii de control, fac controale, după care se dau pe „sticla" televizoarelor şi în paginile ziarelor ce măreţe fapte de vitejie au făcut ei.

Dar, idioţenia sistemului românesc, pe care îl acceptă toată lumea cu seninătate, din păcate şi marea parte a presei, se limitează la nişte statistici seci. Fără să se precizeze numele firmei care difuzează apă plată (de exemplu) veterinarilor braşoveni, plină de fecale! Şi nu oriunde, ci la sediul central.

Şeful instituţiei face controale în marketuri, găseşte probleme la şase firme producătoare, dar pune batista pe ţambal. În schimb, alertează reţeaua naţională a DSV.

Apoi, după un clişeu prestabilit, şefii judeţeni ies în presă, ca la Ploieşti, şi se umflă în pene că au stopat de la comercializare tone de apă. Ce nu spun? Că mai bine de jumătate din apa infestată a fost vândută. Care sunt firmele care ne otrăvesc? Nu putem spune, că „nu ne dă voie legea".

De ce îşi permit asta? Pentru că ei, familiile lor şi şpăgarii lor ştiu că nu trebuie să consume anumite otrăvuri vândute pe piaţă ca delicatese. În zona pe care o coordonez, am decis ca orice ştire de acest gen să fie completată de faptul că şeful instituţiei X protejează astfel de informaţii vitale populaţiei.

Ce ar fi fost ca japonezii să spună că sunt probleme cu radiaţiile la o centrală nucleară, fără să spună unde?... Cert este că ipochimenii în cauză uită un lucru: scriem pentru oameni, nu pentru şmecherii lor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite