Garcea, băncile şi euroii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fierbere mare zilele astea în Poliţie. Şefii de inspectorate judeţene au sarcină precisă: trebuie să renegocieze contractele de credite ale lui Garcea.

Evident, în bine. Aşa că, se înţoleşte de gală şeful poliţailor, ciocăne la uşa şefilor de bancă, se aşează cu picioarele încrucişate pe biroul directorial, dă cu pulanul în masă şi dictează condiţiile.

Mâine, poate, ministrul de interne mai vine cu o idee. Capii judeţeni de poliţie trebuie să negocieze şi cu şefii asociaţiilor de proprietari, pentru că Garcea are salariul mai mic şi nu are bani nici de întreţinere. Iar pe Garcea trebuie să-l coste gunoiul, căldura, electricitatea şi gazul mai puţin decât pe vecinul nabab, angajat la patron sau la vreun spital ori liceu.

Pentru că tot sunt puşi pe reduceri de cheltuieli, le recomand celor de la Interne să renunţe la Loganurile de 70.000 de euro şi la BMW-urile pe două roţi, că şi aşa nu au cotă de benzină. Ecologist din fire, Garcea va trebui să fie dotat cu biciclete. Cu două rânduri de pedale, şi pentru colegul de patrulă. Nu trebuie sirene. Unul ţipă „NI", celălalt „NO", alternativ. Iar cu culorile se rezolvă la fel: unul să aibă uniformă albă, celălalt albastră. A doua zi le schimbă între ei.

Asta ca să le fie clar. Să-i intre bine în cap lui Garcea cum stau lucrurile când are chef să defileze prin faţa Cotrocenilor, nemulţumit că salariul redus cu 25% de Guvern l-a încasat jumătate. Că doar nu şi-o fi dat Garcea doctoratul în aritmetică să priceapă cum e cu procentele astea...

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite