Bani grei pentru o moarte sănătoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scriam în iunie despre sănătatea care ne omoară. Despre faptul că sute de mii de români sunt executaţi silit de Casa Asigurărilor de Sănătate, iar banii pe care statul îi ia cu japca nu le folosesc la nimic.

Pentru că avem un sistem birocratic ineficient, pus să gospodărească un purcoi de bani destinat, teoretic, plăţii serviciilor de sănătate celor „asiguraţi".
De exemplu, o bătrână de 78 de ani, Silvia Pop, din Braşov, este executată silit de CAS, vinovată că nu supraveghează site-ul instituţiei, să vadă dacă este trecută la datornici. Este vinovată că nu dă bani unui sistem de care se bucură doar privilegiaţii zilei, pentru că în urmă cu câteva luni a fost trimisă acasă de la spital, că nu aveau de niciunele şi a dat bani grei să se opereze la o clinică privată.
Practic, de atâţia ani, plătim minciunile unor guvernanţi care nu au avut şi nici nu au vreo soluţie de a resusucita acest nenorocit de sistem de sănătate. Unde tragediile sunt trecute la capitolul accidente. În mai, un copil a murit pentru că a avut o fractură la mână, iar în august un altul cu o fractură de tibie. Ultimul caz este şi mai cutremurător. O tânără în vârstă de 25 de ani a murit, duminică, înainte ca medicii să-i poata pune un diagnostic, pentru că tomograful este deschis doar în cursul săptămânii...
Câţi români mai trebuie să moară pentru ca adevăraţii vinovaţi de această situaţie să plătească? E ştiut că sătuii nu cred flămânzilor. Pentru că Traian Băsescu sau Călin Popescu Tăriceanu nu au treabă cu sistemul sanitar românesc. Ei se operează la clinici peste hotare.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite