Varză secuiască de Bruxelles

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ideea înfiinţării unei reprezentanţe a Ţinutului Secuiesc la Bruxelles este binevenită. La fel ca ideea amplasării unor porţi secuieşti la intrarea în zonă.

Nu trebuie să ne isterizăm pentru aceste lucruri. Nu de alta, dar când merg în Covasna nu am cerut niciodată tocană de vită şi găluşte, cu sos de roşii şi chimen. Nu de alta, dar probabil aş fi fost refuzat, că nu au aşa ceva. În schimb, dacă ceri un gulaş, primeşti o delicatesă de te lingi pe degete.

Pe de altă parte, nu ai cum să nu remarci gestul total provocator, al celui care, din erou al Revoluţiei, a ajuns să fie un inamic public al românilor. Pastorul Tokes Laszlo lucrează împotriva României, face tot ce îi stă în putinţă pentru a crea dihonie.

Nu interesul economic îl are Tokes, ci tâmpenia aia neconstituţională cu autonomia. Pentru că este falsă declaraţia potrivit căreia Covasna, Harghita şi Mureşul nu ar fi reprezentate la Bruxelles.

Există o reprezentanţă a Regiunii Centru. Dacă Tokes s-ar fi plâns vreodată că cei de acolo nu îşi fac treaba, ar fi existat o explicaţie. Aşa...

Şi aş mai vrea să ne explice şeful Consiliului Judeţean Covasna, sau omologii lui din Harghita şi Mureş, dacă este la fel de legal ca angajaţii reprezentanţei de la Bruxelles să fie plătiţi din bani publici pentru a promova autonomia a două judeţe şi jumătate.

Sau vor fi angajaţi ai UDMR, PCM, CNS, Garda extremistă maghiară? Nu de alta, să ştim şi noi. Vorba ceea, alţi bani, altă distracţie...

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite