Ce e strâmb la Noua Dreaptă?

0
Publicat:
Ultima actualizare:

World wide web a fost în fierbere, weekend-ul acesta. Totula plecat de la o ştire din Braşov, prezentată de adevarul.ro. Noua Dreaptă face dreptate în urbea de la poalele Tâmpei. Patrule din voluntari vor bântui pe străzi pentru a face „ordine". O altfel de ordine, ştiută doar de ei şi pentru cine vor ei.

Totul a pornit de la faptul că una dintre prietenele/camaradele/iubitele unuia dintre membrii ND a fost agresată în central oraşului şi nimeni nu a avut nicio reacţie: trecători sau poliţie, fie ea şi comunitară. Nu pot să fiu în asentimentul organizaţiei ND, chiar dacă este adevărat că poziţia lor faţă de ceea ce (nu) fac autorităţile este îndreptăţita.
De la lipsa de reacţie a instituţiilor publice şi până la a înfiinţa o adevărată miliţie (aici mă refer la acea armată nepermanentă sau de rezervă din trecut, care cuprindea și unele corpuri speciale de armată), care să acţioneaze după criterii stabilite de indivizi, unii cu minţi prea înfierbântate, este cale lungă. Pentru că, deja, într-un avânt isteric, extremiştii de dreapta din România au început să urle împotriva ţiganilor şi ungurilor, fac apel la români să se adune la Târgu-Mureş pentru a sărbători Ziua Naţională etc.
Ieşirile extreme nu pot fi acceptate de nicio societate normală. Dacă vrem să fim corecţi, atunci trebuie să condamnăm orice manifestare de acest gen indiferent dacă vine din partea extremiştilor maghiari sau români. Pentru că, niciodată, extermiştii noştri nu vor fi mai buni ca ai lor!

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite