Braşov: Harta României va fi făcută din capace de pet-uri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Lets do it, Romania!" aduce luni în Piaţa Sfatului o hartă mai puţin obişnuită, făcută de voluntari din dopuri de peturi.

În cadrul campaniei „Lets do it, Romania!", care vizează o amplă acţiune de ecologizare la nivel naţional, Braşovul se află pe locul trei ca număr de voluntari înscrişi până acum. Peste 1500 de braşoveni vor să participe laMarea Curăţenie", organizată pe 25 septembrie.

Înscrieri vor avea loc, în aceeaşi dată şi la Colegiul „Unirea" din Braşov. „Marea Curăţenie" vizează, la Braşov, 400 de mormane de gunoi, depistate pe raza judeţului. Deşeurile vor fi colectate selectiv de către miile de voluntari.

În avanpremiera acţiunii de ecologizare, braşovenii vor avea parte de un eveniment inedit. Luni, în Piaţa Sfatului, echipa „Let's Do It, Romania!", va realiza, între orele 12.00-16.00, un mozaic din capace de pet-uri, cu o suprafaţă de 150 mp.

„Mozaicul va reprezenta o hartă a României pe care vor fi marcate cu puncte roşii mormanele de gunoi identificate la nivel naţional şi sigla proiectului, urmând a fi expus timp de 6 zile (20-26 septembrie). Toată perioada de afişare va fi înregistrată cu o cameră web şi transmisă pe internet pentru realizarea unei vizibilităţi cât mai mari şi pentru a se asigura siguranţa acţiunii", se arată într-un comunicat al echipei care a iniţiat acest proiect.

Capacele folosite pentru realizarea hărţii sunt strânse de elevi din mai multe judeţe din Transilvania în 2009 şi 2010.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite