Braşov: Concurs şcolar de Ziua Internaţională a Păsărilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu ocazia Zilei Internaţionale a Păsărilor custodele Deltei din Carpati, Doripesco S.A., în parteneriat cu Societatea Ornitologică Română şi Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov, lansează în perioada 10 martie - 1 aprilie 2011 un concurs de creaţie adresat elevilor din şcolile braşovene.

Concursul se adresează elevilor din clasele I-VIII şi se va desfăşura în două etape. Într-o primă etapă, fiecare clasă înscrisă în concurs va elabora o creaţie din materiale reciclabile pe tema "Ziua Internaţională a Păsărilor la Delta din Carpaţi Doripesco". După jurizare, Doripesco şi partenerii săi vor premia lucrările plasate pe primele trei locuri.
Într-o a doua etapă, fiecare şcoală participantă va regrupa lucrările realizate într-o expoziţie intitulată "Delta din Carpaţi Doripesco". Organizatorii vor vizita expoziţiile din toate şcolile înscrise şi vor acorda premii expoziţiilor plasate pe primele trei locuri.
Prin acest concurs se doreşte sensibilizarea copiilor cu privire la importanţa ocrotirii naturii şi în special a păsărilor. Mai mult, copiii vor afla despre Delta din Carpaţi Doripesco. Aceasta are 415 ha de apă, stufăriş, canale, pâraie, mlaştini, pajişti umede şi inundabile şi este încă singurul Sit Ramsar din Regiunea 7 Centru. Aici s-au identificat peste 200 specii de păsări sălbatice, dintre care unele protejate, incluse în convenţii şi directive internaţionale (Convenţia de la Berna, Directiva Păsări a UE), precum: stârcul pitic, stârcul roşu, barza neagră, raţa roşie, eretele de stuf, cresteţul pestriţ, cristelul de câmp etc.
De peste o sută de ani, ornitologi din întreaga lume celebrează Ziua Păsărilor în 1 aprilie după semnarea în 1906 a „Convenţiei pentru Protecţia Păsărilor" care marchează începuturile acţiunillor de protejare a faunei sălbatice.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite