„Trafic“ cu halva, înainte de Postul Paştelui

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un import de 6.300 kg de halva, care potrivit documentelor era destinată braşovenilor, a ajuns într-un depozit neautorizat sanitar-veterinar din Vaslui. „Schema" este folosită des de importatorii care vor să ocolească legea potrivit căreia marfa nu poate fi adusă decât într-un depozit autorizat.

Halvaua, produsă în Republica Moldova, era cel mai probabil destinată vasluienilor, pentru a fi comercializată în perioada postului. Planurile importatorilor au fost însă dejucate de inspectorii DSV Braşov.

„Noi urmărim toate notificările de la punctele de frontieră. Aşa am descoperit că, în depozitul de la Braşov, care era menţionat în acte, nu a ajuns marfa. În schimb, halvaua poposise într-un depozit din Vaslui, cu autorizaţia sanitar-veterinară expirată. Am luat legătura cu Serviciul Economic din cadrul Poliţiei, care va continua cercetările în acest caz", a explicat Dorin Enache, şeful  DSV Braşov.

Dacă vor constata că depozitul de la Braşov nu are activitate, inspectorii DSV ar putea să-i suspende şi acestuia autorizaţia, în perioada următoare.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite