Un singur profesor braşovean a renunţat la funcţia de director pentru politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În judeţul Braşov, un singur profesor a preferat funcţia politică celei de director de şcoală.

„Fenomenul neobişnuit" a avut loc la şcoala generală din Moeciu care a rămas fără director adjunct în urma obligativităţii cadrelor didactice, care ocupă funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte de filială de partid, să aleagă între politică şi conducerea unei instituţii de învăţământ.

Profesorul Marius Nicolae Olteanu a demisionat din funcţia de director adjunct al şcolii generale din Moeciu, optând pentru a conduce în continuare filiala PNL din localitate. Olteanu este şi consilier local în Moeciu şi predă şi la şcolile din Vulcan şi Cristian.

Au vrut să rămână directori de şcoli

În judeţul Braşov, alţi patru profesori au fost nevoiţi să aleagă între a conduce şcoala sau partidul. Toţi au optat pentru funcţia şcolară de conducere. „Este vorba despre un vicepreşedinte al Mişcării Ecologiste din Ghimbav şi de alţi trei directori din mediul rural, de la UDMR. Aceşti patru profesori şi-au dat demisia din partid. Mai avem de lămurit doar un singur caz, al unui director care a fost bolnav în această perioadă. În total, au existat cinci cazuri de profesori care au fost nevoiţi să aleagă, la Braşov", a explicat Dorel Agache, inspectorul general al ISJ Braşov.

La nivelul judeţului Braşov există 187 de unităţi şcolare cu personalitate juridică, dintre care 71 sunt în municipiul Braşov.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

logo ads
Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite