Demonstraţie de dresaj de câini, la Codlea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai inteligente patrupede au fost prezente într-o demonstraţie inedită de dresaj organizată la Codlea.

Câini de diferite talii şi rase au făcut spectacol la Codlea, într-un concurs de dresaj. Animalele au avut de trecut mai multe probe spectaculoase şi au demonstrat că îşi urmează stăpânii şi la comenzile vocale, dar şi la cele date prin semn.

image

Click aici pentru a admira frumoasele exemplare canine

Un labrador masiv şi impunător a foăcut senzaţie la probele de disciplină.

„Boris are trei ani şi jumătate şi merge la dresaj de la doi ani şi şapte luni. Era foarte neascultător când a început, dar a învăţat foarte multe lucruri pe parcurs. Este un mare iubitor de apă şi de copii şi, chiar dacă pare fioros, nu este agresiv şi periculos", a spus Mălina voicu, proprietara câinelui.

La demonstarţuie a luat parte şi un mascul reprezentant al rasei Terra Nova.

„Oscar este foarte încăpăţânat şi, tocmai de aceea, se lasă mai greu convins să execute anumite comenzi. În schimb, este un mare iubitor de copii şi sare oricând să îşi ajute stăpânul. De altfel, câinii din această rasă sunt folosiţi ca salvamari", a explicat Daniela Prodan, instructorul unuia dintre câinii participanţi.

Proprietarii câinilor s-au arătat mulţumiţi de performanţele patrupedelor lor.

„Este foarte jucăuşă şi năzdrăvană şi totuşi e ascultătoare. Este un câine de vânătoare, aşa că e plină de energie şi are mirosul foarte fin", a spus Corina Haşeganu, proprietara unei căţeluşe rasa Beagle.

Cea mai spectaculoasă probă a fost cea de pază şi protecţie demonstrativă, în cadrul căreia cei mai puternici câini au atacat şi imobilizat „hoţul" care le încălcase proprietatea. Spectatorii au aplaudat minute în şir abilităţile demonstrate de agilii câini.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pebrasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite