Alegerile pentru CSM de la parchetele judecătoriilor din Braşov au fost anulate!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Decizie şoc a plenului Consiliul Superior al Magistraturii, care a anulat alegerile pentru CSM la nivelul parchetelor de judecătorii de pe raza Parchetului Curţii de Apel Braşov.

Surse din CSM ne-au dezvăluit faptul că decizia a fost luata ca urmare a unei contestaţii formulate de procurorul Claudiu Constantin Sandu. Demersul acestuia survine în contextul în care acesta a pierdul alegerile locale la un vot, după ce a candidat pentru un loc în cadrul CSM din partea Parchetului de pe lângă Judecătoria Braşov. Câştig de cuază în acest caz a avut prim-procurorul Cristina Cardasol, de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti.

Potrivit unor oficiali ai CSM, procurorul Sandu susţine că alegerile au fost viciate deoarece un procuror, care a venit recent, prin transfer la Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov, nu figura pe listele de vot, motiv pentru care pretinde că a fost prejudiciat rezultatul alegerilor, cu atât mai mutl cu cât votul acestuia ar fi putut duce la o situatie de „ex aequo“(la egailltate - latină) între el şi constracndidata sa, motic pentru care se vor relua alegerile.

Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite