Tărâmul comedianţilor, în Cetatea Râşnov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Până duminică, braşovenii şi turiştii sunt aşteptaţi să se prindă în jocuri teatrale, să participe la dansuri medievale, dar şi să asculte recitaluri de poezie.


Evenimentul va fi deschis de „Atelierele Curţii Comedianţilor", spre deliciul celor mici, care vor învăţa meşteşuguri. Cavaleri din toate colţurile ţării vor face demonstraţii de mânuire a săbiilor, dar şi de confecţionare şi mânuire a păpuşilor teatrale.

Serile vor fi dedicate Stagiunii Curţii Comedianţilor ce va deschide şi Festivalul de Film Istoric. Ediţia de anul acesta marchează 135 de ani de la naşterea Reginei Maria a României, 65 de ani de la terminarea celui de-al Doilea Război Mondial şi 100 de ani de la începutul relaţiilor diplomatice între România şi Marele Ducat de Luxemburg.

În intervalul 6-15 august, la festivalul de la Râşnov vor rula filme despre cele două teme istorice şi cele mai noi producţii de film istoric din Europa.

Concerte de muzică interbelică

Totodată, atmosfera festivalului va fi completată de concerte de muzică interbelică, recital de harpă celtică, lieduri ale unor compozitori români şi de un concert aniversar dedicat Reginei Maria.

„Curtea Comedianţilor" se află la a zecea ediţie şi are ca temă „Ambulanţii" prin seria de spectacole şi concerte susţinute de grupul „Truverii", în localităţi cu fortificaţii medievale.
„Atelierele Curţii Comedianţilor" 2010 sunt un preludiu al „Festivalulului Joc-mania", un proiect pe care Primăria Râşnov îl pregăteşte pentru anul viitor.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe brasov@adevarul.ro!

Pentru ultimele noutăţi din Braşov, click pe poza de mai jos:

image
Braşov



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite