Cursuri de limbă, cultură şi civilizaţie românească, organizate la Braşov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

38 de participanţi din 17 ţări vor urma, în perioada 5 - 30 iulie 2011, la Braşov, Cursurile de limbă, cultură şi civilizaţie românească organizate de Institutul Cultural Român. Ajuns la ediţia a XVII-a, programul este derulat în parteneriat cu Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov, Muzeul 'Casa Mureşenilor' şi Grupul de Iniţiativă Locală 'Corona'.

Cursanţii provin din SUA, Austria, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Franţa, Germania, Italia, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia şi Ucraina.   

Şi la această ediţie, cursurile intensive de limba română şi cele de cultură şi civilizaţie românească (pe teme de istorie, literatură, cinematografie, politică şi jurnalism) sunt completate de ateliere de creaţie (dans de societate din secolul al XIX-lea, jurnalism şi publicitate, gastronomie, meşteşuguri - artă decorativă, modelaj în lut), proiecţii de filme şi excursii de documentare culturală.

La terminarea cursurilor, absolvenţii susţin un test în urma căruia pot obţine un certificat de competenţă lingvistică oferit de Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov şi un certificat de evaluare a nivelului de cunoaştere a limbii române, eliberat de Institutul Cultural Român.

Braşov



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite